Веб-портал міста Люботин » Головна » «Особливості та прийоми роботи піаніста-концертмейстера з учнями класу скрипки, духових та ударних інструментів»

 «Особливості та прийоми роботи піаніста-концертмейстера з учнями класу скрипки, духових та ударних інструментів»
Автор: Lubotin   Додано:18 лютого 2022   Переглядів:204   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

«Особливості та прийоми роботи піаніста-концертмейстера з учнями класу скрипки, духових та ударних інструментів»



УНІКАЛЬНИЙ ЦИКЛ МАЙСТЕР-КЛАСІВ ВОЛОДИМИРА СОЛЯНІКОВА

16 лютого на базі Школи мистецтв "Voloshka" ОНМЦПК та ГО "Гармонія мистецтва" провели другий майстер-клас композитора, заслуженого артиста України, доцента кафедри концертмейстерської майстерності Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського, МАЕСТРО ВОЛОДИМИРА СОЛЯНІКОВА!

Темою семінару стало «Особливості та прийоми роботи піаніста-концертмейстера з учнями класу скрипки, духових та ударних інструментів». В онлайн студії виступали концертмейстери з учнями за класом струнно-смичкових, ударних та духових інструментів. На зв'язку було 79 учасників на платформі ZOOM.

Це була змістовна та наповнена яскравими моментами зустріч. Володимир Юрійович ділився практичними порадами щодо роботи концертмейстера, специфіки звучання кожного інструменту, роботи з партитурою, її оркеструванням, тембральною різноманітністю, нюансами ансамблевої гри…

Усі учасники висловили щиру подяку Володимиру Юрійовичу за цікавий і захоплюючий процес роботи та вдалу форму проведення майстер-класів. Участь у заході взяли Наталія Досужа (ДМШ 9 ім. В. Сокальського), Семерульник Уляна (Харківський державний музичний ліцей), Ольга Свинаренко (Мерефянська ДМШ), Ірина Давидова та Вікторія Благая (ДМШ 12 ім. К.Шульженко). Від КЗ СМО «Люботинська ДМШ» у майстер класі взяли концертмейстер Ірина Коновал разом з учнями класу ударних інструментів Вдовенко Неонілою та Денісовою Поліною (викладач Роман Еткало).

Дуже вдячні організаторам за можливість взяти участь у цьому заході. Без перебільшення – це прогресивний крок у підвищенні кваліфікації викладачів та концертмейстерів!щ