Веб-портал міста Люботин » Головна » Ситуація в Харківському регіоні залишається під нашим контролем, - Олег Синєгубов

 Ситуація в Харківському регіоні залишається під нашим контролем, - Олег Синєгубов
Автор: Lubotin   Додано:23 лютого 2022   Переглядів:125   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Ситуація в Харківському регіоні залишається під нашим контролем, - Олег Синєгубов



Голова ХОДА провів нараду щодо готовності області до оборони і захисту громадян за участі всіх відомств, що відповідають за безпеку жителів Харківщини.

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/114772

 

 

Перш за все керівник облдержадміністрації запевнив, що попри спроби спровокувати дестабілізацію, всі силові служби області тримають ситуацію під повним контролем і готові до будь-яких сценаріїв.  

Також Олег Синєгубов відзначив єдність депутатського корпусу Харківської обласної ради, який своєчасно виділив кошти на розвиток територіальної оборони області.

«На останній сесії ми виділили майже 45 млн грн на підвищення обороноздатності нашої області, з них майже 8 млн грн - безпосередньо на функціонування територіальної оборони і її посилення. Решту коштів було виділено відповідно до чинної програми щодо публічної безпеки та громадського порядку і протидії злочинності. Для нас це дуже важливо і показово», - сказав голова ХОДА.

Як доповів під час наради начальник Управління Служби безпеки України в Харківській області Роман Дудін, на сьогодні штаб Антитерористичного центру в регіоні працює у злагодженому режимі.

«В області суттєво посилилася складова ППО. Повністю сформовано військове керівництво. Окремо в місті працюють групи спеціального призначення військової розвідки. На сьогодні сформовано 2 пояси оборони Харкова лише з військових», - зазначив Роман Дудін.

Він також розповів, що силовики бачать активне маневрування та пересування військ РФ уздовж кордонів України. Водночас є інформація, що в російських військах спостерігається зниження морально-психологічного показника.

«Ці військовослужбовці нікому не потрібні. Вони відверто не розуміють, навіщо мають іти в Україну, вони відверто засуджують ці дії», - сказав Роман Дудін.

Він зауважив, що щодня Служба безпеки України вбачає спроби дестабілізувати ситуацію в Харкові, й закликав жителів терміново інформувати правоохоронні органи у випадках, якщо помітять підозрілу поведінку.

Наразі на Харківщині працюють над підвищенням мобілізаційної готовності, а також розпочали виконання наказу Президента України щодо доукомплектування бойових підрозділів ЗСУ та інших військових формувань. 

«Здійснюється планова підготовка системи територіальної оборони нашої області. Проводяться планові навчання, забезпечення місць дислокації, злагодження і підготовка до заходів зі збору особового складу, як те визначено наказом Верховного Головнокомандувача. Ситуація повністю контрольована, опрацьовані будь-які сценарії подій, до яких ми готові, щоб забезпечити життя, здоров'я та безпеку жителів Харківської області», - доповів директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов.