Веб-портал міста Люботин » Головна » У єдності – наша сила, в серці нашому – Україна!

 У єдності – наша сила, в серці нашому – Україна!
Автор: Lubotin   Додано:17 травня 2022   Переглядів:160   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

У єдності – наша сила, в серці нашому – Україна!



Друзі! Тримаємося і працюємо! Сьогодні йде 83 доба мужнього протистояння народу України непроханим ординцям. Мужні ЗСУ, Національна гвардія, загони ТрО, Національна поліція, формування самооборони і волонтери виявляють справжню силу духу, сміливість і незламність, завдяки чому світ зрозумів, що Україна неодмінно переможе! Вся країна знає, задля кого воюють наші захисники, і з першого дня війни, об’єднавшись, працює для міцного і надійного тилу.

Працює й міська територіальна громада і виконує всі поточні завдання, які постають перед нею в умовах війни. Основні напрямки діяльності міської влади – забезпечення мешканців якісними комунальними послугами, гуманітарною допомогою, медичними та освітніми послугами.
Сімейні лікарі, терапевти та педіатри продовжують надавати безоплатну медичну допомогу мешканцям громади і прибулим громадянам, незалежно від їх місця проживання. Для цього укладати нову декларацію не обов’язково, лікар надає медичну допомогу і за потреби виписує направлення на лабораторні або інструментальні дослідження.

За ініціативи лікарів Люботинської міської лікарні, запроваджено акцію підтримки для тих, хто боронить нашу землю. Силами медиків закладу для потреб стоматологічного кабінету закуплені медичні препарати для лікування та пломбування зубів. Отже, безкоштовну допомогу в поліклініці можуть отримати військовослужбовці Збройних сил України, Національної гвардії та наші захисники з лав територіальної оборони. Прийом здійснюється за попереднім телефонним погодженням: 098-571-0122, у вівторок, четвер та суботу.

Оосвітня галузь громади продовжує працювати: організація освітнього процесу здійснюється з використанням технологій дистанційного навчання. Серед здобувачів освіти навчається 155 учнів із сімей внутрішньо переміщених осіб, в тому числі й 11 учнів-випускників. Навчальний рік триватиме до 02 червня, і через війну цього року випускники замість Зовнішнього незалежного оцінювання здаватимуть Національне мультипредметне тестування, що складатиметься з трьох предметів: української мови, математики й історії України. Побажаємо ж нашим випускникам успішної здачі тестів, мирного неба і Перемоги!
У нашій громаді продовжується реєстрація внутрішньо переміщених осіб. Станом на 16 травня до Управління соціального захисту населелення звернулося 8077 громадян, які покинули свої домівки через небезпеку і мають можливість отримати адресну державну соціальну допомогу на проживання від держави. Також продовжується реєстрація громадян, які прихистили переселенців, для отримання компенсації за житлово-комунальні послуги. Тепер виплату в розмірі 450 грн. на кожну особу зможуть отримати власники житла, які приймають у себе вимушених переселенців.
У рамках урядової підтримки на базі освітніх закладів міської громади продовжуємо видачу продуктових наборів «Пакет кожному громадянину», також за рахунок гуманітарних вантажів від благодійників і обласної військової адміністрації вразливі категорії населення отримують продуктові набори. Таких наборів отримано 15 220 і 13 288 відповідно. А в чотирьох освітніх закладах із перших днів війни невтомні команди волонтерів готують смачні обіди для більш, ніж 950 потребуючих осіб.

Отже, всі структури міської громади готові працювати стільки, скільки цього вимагає поточна ситуація в країні, бо ми розуміємо, що надійний і міцний тил – це додаткова мотивація нашим захисникам долати ворогів. І бойовий дух наших людей такий, що окупанти просто приречені на поразку!
Дякуємо всім, хто працює, а особлива подяка нашим захисникам, воїнам ЗСУ, які щодня, щогодини наближають Перемогу! Ми переможемо! Слава Україні! Її Героям Слава!