Веб-портал міста Люботин » Головна » Привітання міського голови Леоніда Лазуренка до Дня Конституції

 Привітання міського голови Леоніда Лазуренка до Дня Конституції
Автор: Lubotin   Додано:28 червня 2022   Переглядів:209   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

Привітання міського голови Леоніда Лазуренка до Дня Конституції



 

Миру і Перемоги нашій країні, успіхів, сили й добробуту нашій громаді. Нехай високе звання громадянина України буде синонімом мужності, відваги і гідності!

Шановна громадо, прийміть найщиріші вітання з Днем Конституції – головного Закону України.

Головний Закон нашої держави бере свій початок із часів гетьмана України Пилипа Орлика, який перший в Європі створив Конституцію для козацької держави – України. І хоча цьому важливому документу не судилося стати повноцінним державним документом, але це свідчить про те, що ще з давніх часів в Україні свято шанували традиції і закон.
Крізь віки, із невмирущою волею мати свою державність, послідовно і мужньо йшов український народ до політичного самовизначення України з тим, щоб бути суверенним серед інших вільних народів Європи і світу. І напередодні свята нашої держави, у 2022 році, Україна набула статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу.
Сьогодні ми живемо в реаліях грубого порушення прав та свобод громадян: агресія росії спричинила страждання нашого народу, але Українці – волелюбний народ, який, об’єднавши зусиля, здатний подолати ворога та всі деструктивні наслідки вторгнення росіян, відновити право людей на демократію, свободу, справедливість і гуманізм.
28 червня ми відзначаємо чергову річницю прийняття основного правового документа країни – Конституції України, головного оберегу державності і гаранта незалежності та соборності України, тих фундаментальних засад, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу, у високе призначення та світле майбутнє якого ми всі віримо.
Тож бажаю Миру і Перемоги нашій країні, успіхів, сили й добробуту нашій громаді. Нехай високе звання громадянина України буде синонімом мужності, відваги і гідності!
 
З повагою, міський голова Леонід ЛАЗУРЕНКО