Веб-портал міста Люботин » Головна » Люботин - місто нуль відходів

 Люботин - місто нуль відходів
Автор: Lubotin   Додано:12 серпня 2022   Переглядів:196   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Люботин - місто нуль відходів

Відкриття громадського компостеру

Люботин - місто нуль відходів



Час прийшов для дій у напрямку зменшення відходів у місті. У даному випадку не просто зменшення, а перетворення органічних відходів на компост, добриво!
Люботин говорить "ДОСИТЬ марнуванню!" та починає реальні кроки у напрямку міста нуль відходів.
Це особливо актуально під час війни! Чому:
- попри все ми живимо та розвиваємося, покращуємо наше життя заради майбутнього нашого та наших дітей!
- органічни відходи, які потрапляють на полігон та звалище, при гнитті утворює метан-газ - саме тому полігони та звалища горять. Вже були випадки потрапляння снарядів. Це дуже погано!
- органічни відходи становлять 50% (а зараз,можливо, і більше) від загального складу наших відходів. Це значить, коли ви компостуєте, ви уповільнюєте заповнення контейнера, значить менше вивозів комунальними службами, видповидно економія пального. А головне - менше ризикив для життя комунальників/ць, які і без того часто працюють під вогнем.
- і компостування - це запобігання появі відходів, що передбачено новим законом та наближає нас до життя та стандартів ЄС.
Нагадаємо, що в Україні Люботин став другим містом після Львова, який підписав Зобов'язання зменшувати кількість ТПВ у громаді, а у майбутньому пройти сертифікацію та отримати статус Zero Waste City.
Проєкт "Люботин - місто нуль відходів" реалізується ГО "Центр громадських та медійних ініціатив" (Kharkiv Zero Waste) спільно з Люботинською міською радою за підтримки Zero Waste Alliance Ukraine та Zero Waste Europe
Номер телефону для уточнення місця проведення 0506986613