Веб-портал міста Люботин » Головна » З нагоди свята Дня Незалежності України та Дня Державного Прапора в бібліотеках міста відбулися тематичні заходи

 З нагоди свята Дня Незалежності України та Дня Державного Прапора в бібліотеках міста відбулися тематичні заходи
Автор: Lubotin   Додано:24 серпня 2022   Переглядів:133   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

З нагоди свята Дня Незалежності України та Дня Державного Прапора в бібліотеках міста відбулися тематичні заходи



Напередодні свят у Люботинських бібліотеках оформлено книжкові виставки

 

    День Незалежності України – це одне з найважливіших свят для українців. Це свято особливе, як унікальні ті події, що відбувалися у 1991 році. У цьому році нашій прекрасній, волелюбній, незалежній державі виповнюється 31 рік. Напевно, зараз у кожного з нас одна спільна мрія - мир на нашій рідній землі.   Напередодні  свят у Люботинській публічній  бібліотеці оформлено книжкові виставки:  «Цвітуть неначе квіти волі, знамена жовто-голубі», «Миті історії  української  Незалежності!», протягом тижня проходить  цикл виставок  «Моя Україна – незалежна і вільна», матеріали яких висвітлюють тривалий шлях пройдений нашою державою та перспективи розвитку України. Де ми пропонуємо поглянути на нашу державу під різними кутами. У Люботинській бібліотеці для дітей  пройшов патріотичний тиждень «З Україною в серці!». Для дітей та підлітків оформлені  книжкові патріотичні виставки: «Барви прапора», «Незалежна і єдина навіки, Україно!».

    Манченківська бібліотека-філія пропонує своїм користувачам виставку-символ «Наш Прапор – дух єдиний, великого народу,  наш Прапор – то родина, що прагне до свободи» та книжкову виставку–привітання «Квітуча, славна Україно, ти наша ненько золота!».  Травнева бібліотека-філія провела виховну годину «Прапор для держави- це ознака сили, це – ознака слави!»,  підготувала тематичну виставку «Хай буде незалежна Україна на всі часи, на всі віки!». Гиївська бібліотека-філія провела патріотичну бесіду «Державні та народні символи моєї Батьківщини», історичну сторінку «Незалежній Україні слава нині і вовік». Пишаємося нашою державною символікою та вивчаємо її історію!

   День Державного Прапора – це свято всіх поколінь українців, незмінний символ патріотизму. Це данина поваги символу держави, що пройшов довгий - часом героїчний, часом трагічний шлях. Під рідним прапором український народ утвердив віковічну мрію про державність, соборність і самостійність. Благородні синій і жовтий кольори неба і пшениці символізують велику працю наших людей від сходу до заходу України, й з півночі до півдня.

В ХІІІ – ХУІІІ ст. ця традиція поєднання жовтого і блакитного поширилась і на герби тогочасних міст – Києва, Миргорода, Чернігова. Ці кольори були притаманні і учасникам гайдамацького руху, і під ними формувались перші українські національні військові об'єднання.

Державний Прапор уособлює усі прагнення та надії українського народу на краще майбутнє. Тож нехай синьо-жовтий стяг і надалі вселяє в серце кожного українця гордість, та спонукає на нові подвиги заради своєї Батьківщини наших захисників та захисниць.

   Працівники  бібліотеки щиро вітають  з 31-ю річницею Незалежності України. Нинішній рік – це рік великих випробувань, пора сподівань і надій, нехай же всі вони справдяться. Від усього серця бажаємо Вам, щоб життя завжди було яскравим і багатим, як кольори нашого Державного стягу: синім і мирним, як небо, та жовто-золотистим, як пшеничні поля України! Нехай якнайшвидше над нашою державою засяє сонце ПЕРЕМОГИ!

Директор КЗ «Люботинська ПБ ЛМР ХО»    Олена АЛІСОВА