Веб-портал міста Люботин » Головна » Нове в призначенні соціальних допомог та житлових субсидій

 Нове в призначенні соціальних допомог та житлових субсидій
Автор: Lubotin   Додано:16 травня 2011   Переглядів:1170   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Управління праці та соціального захисту населення виконкому Люботинської міської ради повідомляє, що Верховна Рада України 15 березня 2011 року прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо надання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям та інвалідам» за №3133-VI (далі – Закон №3133).

З 8 квітня 2011 року набули чинності деякі норми Закону №3133, якими передбачається наступне:

1. Рівень забезпечення прожиткового мінімуму для кожної дитини-інваліда, при призначенні державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям, збільшується на 20 відсотків (раніше рівень збільшувався на 10 відсотків).

2. Набувають права на отримання надбавки на догляд за дитиною-інвалідом, що призначається до державної допомоги згідно із Законом України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам», один з батьків, усиновителів, опікун, піклувальник, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, у відпустці у зв'язку з вагітністю та пологами, у відпустці без збереження заробітної плати, у разі якщо дитина-інвалід потребує домашнього догляду, і вони фактично здійснюють догляд за дитиною-інвалідом.

3. Підставою для призначення надбавки на догляд одинокому інваліду з дитинства II і III груп є висновок лікарсько-консультативної комісії лікувально-профілактичного закладу про те, що інвалід потребує постійного стороннього догляду (раніше підставою була довідка МСЕК).

 

Завантажити: Нове в призначенні соціальних допомог та житлових субсидій [9.85 Kb] (cкачувань: 13)