Веб-портал міста Люботин » Головна » «Підготовка закладів освіти Люботинської міської територіальної громади до 2022/2023 навчального року в умовах воєнного стану»

 «Підготовка закладів освіти Люботинської міської територіальної громади до 2022/2023 навчального року в умовах воєнного стану»
Автор: Lubotin   Додано:1 вересня 2022   Переглядів:114   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

31 серпня 2022 року на платформі Zoom відбулася педагогічна серпнева конференція за темою:

«Підготовка закладів освіти Люботинської міської територіальної громади до 2022/2023 навчального року в умовах воєнного стану».

 

«Підготовка закладів освіти Люботинської міської територіальної громади до 2022/2023 навчального року в умовах воєнного стану»


 

 


На початку конференції пролунав Гімн України, і учасники конференції хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих внаслідок агресії росії військових і цивільних, дітей та дорослих.
У роботі конференції взяли участь адміністрація закладів освіти, керівники територіальних методичних об’єднань та почесні гості: заступник міського голови з питань виконавчих органів ради Вячеслав Рубан і начальник відділу взаємодії з органами місцевого самоврядування, моніторингу та позапланового контролю закладів освіти Управління Державної служби якості освіти у Харківській області Коваленко Вікторія Олександрівна.
Зі словами привітання до педагогів громади звернувся заступник міського голови Вячеслав Рубан. У своєму виступі він передав вітання від міського голови Леоніда Лазуренка і зазначив, що сфера освіти, які і всі сфери життя суспільства, зазнала сильних змін в умовах воєнного стану після російського вторгнення, і освітяни громади з перших годин війни активно включилися у свій «освітянський» фронт та у соціальну сферу. Також він зауважив, що освіта є і буде пріоритетною галуззю в громаді та привітав освітян із початком навчального року і побажав творчих успіхів.
У своєму виступі начальник відділу освіти Валерій Стрілець зазначив, що з початком війни відділ освіти та керівники закладів освіти змушені були працювати у нових умовах та приймати нестандартні управлінські рішення. Під час доповіді було проаналізовано показники евакуйованих учнів та педпрацівників, прийом учнів до 1-х та 10-х класів, середню наповнюваність класів, досягнення учнів та педпрацівників за минулий 2021/2022 н. р. та інше.
Також Валерій Стрілець наголосив, що відповідно до рішення Ради оборони Харківської області від 15.08.2022 року (протокол № 10) визначено доцільність запровадження з початку навчального року на території Харківської області дистанційної форми здобуття освіти у закладах освіти всіх рівнів та всіх форм власності впродовж 2022/2023 н. р. на період дії воєнного стану. Освітній процес у дистанційному режимі запроваджується в закладах освіти на території ведення бойових дій, до такої території відноситься і Люботинська міська територіальна громада.
Начальник відділу освіти подякував усім освітянам, хто працював і працює в складних умовах та організовує і забезпечує роботу закладів освіти, хто здійснював харчування внутрішньо переміщених осіб та мешканців громади, хто брав участь у видачі гуманітарної допомоги, хто займається психологічною та освітянською підтримкою, зберігаючи права учасників освітнього процесу, а особливо дітей.
На завершення конференції учасникам було запропоновано перегляд відеоролика, підготовленого колективом естрадного мистецтва «НОН СТОП» Люботинського міського будинку дитячої та юнацької творчості.
Попереду багато роботи в надскладних умовах, але ми, освітяни, не маємо права зупинятися, бо всі разом наближаємося до Перемоги!

Начальник відділу освіти Валерій Стрілець
«Підготовка закладів освіти Люботинської міської територіальної громади до 2022/2023 навчального року в умовах воєнного стану» «Підготовка закладів освіти Люботинської міської територіальної громади до 2022/2023 навчального року в умовах воєнного стану»