Веб-портал міста Люботин » Головна » СВІТЛО ВІЧНИХ ІСТИН

 СВІТЛО ВІЧНИХ ІСТИН
Автор: Lubotin   Додано:18 травня 2011   Переглядів:1251   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

СВІТЛО ВІЧНИХ ІСТИН

 

Так називалась виставка в Караванській селищній бібліотеці присвячена 66 річниці Великої Перемоги. Незвичною и несподіваною здалася вона мешканцям селища. Адже виставлені на ній були не книги чи періодика, що постійно можна бачити на полицях бібліотеки. В бібліотеці був оформлений великий стенд з справжніми витворами мистецтва. В центральній його частині розміщена картина Богородиці з немовлям вишита яскравими, різнокольоровими нитками, по обидві сторони висять рушники - вишиті на щастя, на добро. Є тут легенькі, мов сніжинки і невагомі, мов павутинка, серветки, вишиті мальовничою гладдю доріжки, плетені скатертини та накидки, теплі панчохи та ажурні кофтинки - все це результат клопітної праці учасниці Другої Світової війни Дяченко Ніни Михайлівни , ветерана, працівниці тилу Набоки Ніни Артемівни, ветерана праці, що має статус дітей війни - Гейко Марії Іванівни.

Але особливо всі були вражені на виставці експозицією справжніх картин. Ніхто не здогадувався, що талантом митця –живописця володіє людина, що більше піввіку прожила поряд з нами. Ветеран педагогічної праці, член ради ветеранів м. Люботин Кучерява Лідія Марківна винесла на суд односельців свої твори . Ностальгією та спогадами про дитинство віє від картини «Мамина хата», стрункі берізки зеленіють на іншому полотні, розквітли маки та чорнобривци на квіткових композиціях, впізнаємо пейзажі рідного селища на полотнах «Рідний край».

 

Ця виставка стала справжньою подією для нашого невеличкого селища. Її відвідали багато мешканців та читачів бібліотеки. Всі отримали приємне враження та велике задоволення . Багато зусиль приклала для організації виставки завідуюча бібліотеки Кущ Олена Григорівна, за що їй щира вдячність, а учасникам виставки побажання міцного здоров'я та подальшого натхнення.

 

Постійна читачка Караванської бібліотеки

Козявіна Катерина Павлівна