Веб-портал міста Люботин » Головна » Роз’яснення щодо забезпечення мешканців громади та ВПО дровами на опалюваньний сезон

 Роз’яснення щодо забезпечення мешканців громади та ВПО дровами на опалюваньний сезон
Автор: Lubotin   Додано:5 жовтня 2022   Переглядів:579   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Роз’яснення щодо забезпечення мешканців громади та ВПО дровами на опалюваньний сезон



У зв’язку з надходженням численних заяв та телефонних дзвінків з приводу надання домоги у вигляді дров виконавчий комітет Люботинської міської ради надає для ознайомлення наступну інформацію.

Виробниче управління комунального господарства ЛМР ХО, яке, в тому числі, є балансоутримувачем вуличних зелених насаджень, парків скверів, лісопарків і виконує роботи з їх поточного утримання, кронування чи видалення, на даний час не має у своєму розпорядження вільної деревини, яку б  можна було надати потребуючим категоріям людей у якості благодійної допомоги. Зазначаємо, що першочергово за наявності дров ними забезпечуються соціальні об’єкти громади, а саме: лікарня, амбулаторії, дошкільні та шкільні заклади.
На наш лист до Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства від 19.07.2022 р. №03-36/1216 щодо розгляду можливості надання незахищеним верствам населення дров надійшла офіційна відмова (лист від 15.08.2022 р. №02.03-11/131-22).
У той же час, 27.09.2022 р. Уряд видав розпорядження про перерозподіл бюджетних коштів і схвалив відповідні розрахунки, підтримавши ініціативу Мінреінтеграції щодо компенсації обласним військовим адміністраціям усіх витрат на закупівлю та доставку деревини шляхом перерозподілу субвенції з державного бюджету.
Передбачено надання можливості обласним військовим адміністраціям, території яких прилеглі до зони проведення воєнних (бойових) дій (в т.ч. і Харківській), забезпечити населення цих територій деревиною паливною на період опалювального сезону.
Розподіл зазначеної субвенції планують здійснювати пропорційно, відповідно до наданих обласними військовими адміністраціями пропозицій.
Реалізація проєкту буде здійснюватися в межах видатків, передбачених Міністерству з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій – а саме, в обсязі 562,5 млн. грн.
Звертаємо Вашу увагу на те, що наразі конкретний порядок реалізації цього проєкту не визначено і обласною військовою адміністрацією не надано виконкому відповідних роз’яснень щодо подальших дій. Так, не визначено які саме категорії громадян матимуть право на цю допомогу і в якому вигляді вона буде надаватися.