Веб-портал міста Люботин » Головна » ОНОВЛЕННЯ щодо ОТРИМАННЯ ДРОВ

 ОНОВЛЕННЯ щодо ОТРИМАННЯ ДРОВ
Автор: Lubotin   Додано:17 жовтня 2022   Переглядів:357   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

ОНОВЛЕННЯ щодо ОТРИМАННЯ ДРОВ



Пріоритет у отриманні безоплатної деревини матимуть громадяни, житло яких постраждало від війни, які не мають роботи та доходів.

Відповідно до інформації, розміщеної на офіційних сайтах Харківської обласної військової адміністрації і Департаменту захисту довкілля і природокористування Харківської ОВА на потреби Харківщини передбачено 66 млн. 632 тис. грн. Для закупівлі і доставки дров.

Пріоритет у отриманні безоплатної деревини матимуть громадяни, житло яких постраждало від війни, які не мають роботи та доходів. 

«Кошти будуть витрачені на закупівлю дров для населення включно з доставкою до домоволодіння. Якщо комусь потрібні дрова, він може звертатися до керівництва ТГ, адже саме там формуються первинні облікові документи щодо потреб у цих дровах», - зазначає  директор Департаменту Андрій Нерета.

Наразі Департамент працює як із головами громад, так і з керівниками лісогосподарських підприємств, які будуть заготовляти деревину для опалення. За даними Андрія Нерети, законодавець обмежує максимально можливу кількість отриманих дров на домогосподарство сумою у 10 тис. грн. Проте остаточні рішення будуть прийматися головами ТГ, виходячи з конкретної ситуації в конкретній громаді.

Таким чином, виконком  Люботинської міської ради опрацьовує вже надіслані заяви щодо надання допомоги у вигляді дров і готує відповідну інформацію для Департаменту. Однак зазначаємо, що на даний час відсутня чітка інформація які саме громади, які категорії громадян отримають деревину і у який строк.

 

 

Виконавчий комітет Люботинської міської ради