Веб-портал міста Люботин » Головна » Інформація для отримувачів житлової субсидії!

 Інформація для отримувачів житлової субсидії!
Автор: Lubotin   Додано:24 жовтня 2022   Переглядів:230   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

Інформація для отримувачів житлової субсидії!

Управління соціального захисту населення Люботинської МР інформує:

            Кабінетом Міністрів України 16 вересня 2022 р прийнято постанову № 1041 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України» .

            Нормами вищезазначеної постанови передбачено проводити виплату житлових субсидій Пенсійним фондом України, а з 1 грудня 2022 року Пенсійний фонд України буде проводити її призначення та необхідні перерахунки.

            Управлінням соціального захисту населення Люботинської міської ради проведено автоматичний розрахунок житлових субсидій  на опалювальний період 2022-2023 років без необхідності звернення громадян.

            З питання призначення житлової субсидії до 30 листопада 2022 року, включно для громадян не відбулось суттєвих змін. Заява та декларація (для нових звернень) може бути надіслана поштою, в електронному вигляді або за особистим зверненням до Центру надання адміністративних послуг Люботинської міської ради за адресою: вул. Ушакова, буд 1 Б, м. Люботин, Харківська обл.

            З 1 грудня 2022 року також можна буде  звернутись  в будь-який сервісний центр Пенсійного фонду України, незалежно від місця проживання.

            Слід також зазначити, що для громадян, які перебували за кордоном сукупно більше 60 днів протягом періоду воєнного стану в Україні та двох місяців після його припинення або скасування, соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування за адресою домогосподарства на таких осіб в період перебування їх за кордоном не розраховуються.

       Якщо в період воєнного стану в Україні громадянина звільнено з роботи або в цей період він втратив роботу, зареєстрований у Державній службі зайнятості як безробітний і йому призначено допомогу по безробіттю, до його середньомісячного сукупного доходу враховується не сума отриманої заробітної плати в періодах, визначених Положенням, а розмір призначеної допомоги по безробіттю за повний місяць, що передує місяцю звернення за призначенням житлової субсидії.

 

  Управління соціального захисту населення  Люботинської МР