Веб-портал міста Люботин » Головна » До Дня залізничника України

 До Дня залізничника України
Автор: Lubotin   Додано:4 листопада 2022   Переглядів:302   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

До Дня залізничника України



Прийміть найщиріші вітання!

Своє професійне свято залізничники України відзначають на початку останнього осіннього місяця, а саме 04 листопада. Ініціатором цієї дати в українських календарях виступила Львівська залізниця. 04 листопада, в далекому 1861-му році, коли сучасний український Львів знаходився під протекцією Австро-Угорської імперії, на залізничний міський вокзал прибув перший пасажирський потяг, що носив назву «Ярослав». За сучасними мірками це був справжній потяг міжнародного сполучення, що відкрив сучасну історію українсько їзалізниці. Він курсував між Віднем і Львовом, перетинаючи міста Краків і Перемишль.

     День залізничника, враховуючи значення залізничного сполучення для розвитку державної економіки і промисловості, було відоме ще з дореволюційних часів. Працівники українських залізних доріг щодня вкладають свою працю і діляться своєю любов’ю у справі, яка служить на благо всієї української держави. Розвиток і вдосконалення залізничного сполучення не раз справедливо служило доказом невід’ємного економічного зростання.

У війні протии України Росія намагається дедалі більше руйнувати українську залізничну інфраструктуру. Адже залізниця стала одним із найважливіших логістичних інструментів  -  символом українського спротиву. Нею доставляється зброя та гуманітарні вантажі у східну частину країни. Вона евакуює мільйони людей, які рятуються від бойових дій, і все це завдяки копіткій праці наших залізничників.

    Для Люботина залізнична галузь завжди мала особливе значення, адже посідає важливе місце в економіці нашого міста, залишаючись для містя надійним та доступним видом пасажирського транспорту. Сьогодні на станції Люботин працює багато справжніх майстрів своєї справи, які у свята й будні, вдень і вночі забезпечують чітке функціонування залізничних артерій.

    У професійне свято - День залізничника - ми приєднуємося до привітань на адресу всіх працівників українських національних залізниць і бажаємо їм гарних успіхів, здоров’я,  благополуччя і високого професіоналізму, який завжди був притаманний нашим шановним залізничникам, а головне мирного неба над головою! Зі святом Вас, працівники залізниць України!

 

Директор КЗ «ЛЮБОТИНСЬКА ПБ ЛМР ХО»  

Олена АЛІСОВА