Веб-портал міста Люботин » Головна » Герої не вмирають! У міській громаді втрата – загинув Тарас Коваленко

 Герої не вмирають! У міській громаді втрата – загинув Тарас Коваленко
Автор: Lubotin   Додано:9 листопада 2022   Переглядів:518   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

Герої не вмирають! У міській громаді втрата – загинув Тарас Коваленко

 

Герої не вмирають! У міській громаді втрата – загинув Тарас Коваленко Герої не вмирають! У міській громаді втрата – загинув Тарас Коваленко


 

Низький уклін нашому воїну-захиснику і світла пам'ять Герою! Герої не вмирають! Ми не забудемо! Ми не пробачимо!

 
Йде велика визвольна війна українського народу. Наші героїчні військовослужбовці мужньо стримують широкомасштабну збройну російську агресію та успішно звільняють окуповані території України. Сьогодні пишеться переможна історія нашої країни та її Збройних Сил. На жаль, історія визволення переплітається із втратами Героїв.
У міській громаді знову гірка звістка про загибель захисника. Під час проведення наступальних дій біля передмістя Лиману Донецької області безвісти зник Коваленко Тарас Сергійович, 1984 року народження, санітар медичного пункту механізованого батальйону. Більше місяця була невідома доля захисника, і нещодавно, на жаль, підтвердилася звістка про його загибель.
Тарас народився і виріс у селі Лук’янці Харківського району, закінчив сільську школу, далі навчався у Харківському національному педагогічному університеті ім. Г.С. Сковороди, де здобув фах психолога.
Тарас надзвичайно палко любив Україну, з 2000 років був активним учасником патріотичних рухів в країні. А з 24 лютого зі зброєю в руках у складі загону Територіальної оборони вже захищав село Циркуни. У квітні переїхав до нашого міста, і з 19 квітня воював у складі Збройних сил і звільняв міста Мар’їнку, Курахове та Лиман.
У Тараса була можливість отримати відпустку під час ротації, але мама Валентина Олександрівна перебувала під окупацією в Лук’янівцях, тому Тарас продовжував воювати далі. Безжальна війна позбавила життя Героя. Він був бойовим медиком, сміливим, незламним воїном-оборонцем, який став із перших днів війни на захист України.
Дякуємо за Подвиг. Висловлюємо слова глибокого співчуття з приводу непоправної втрати сина і брата.
Низький уклін нашому воїну-захиснику і світла пам'ять Герою! Герої не вмирають!
Ми не забудемо! Ми не пробачимо!
Прощання і похорон Коваленка Тараса відбудеться сьогодні, 9 листопада, о 14 годині на Алеї Слави центрального кладовища.