Веб-портал міста Люботин » Головна » Міський конкурс "Учитель року – 2009"

 Міський конкурс "Учитель року – 2009"
Автор: Lubotin   Додано:27 січня 2009   Переглядів:2996   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 2)

Міський конкурс "Учитель року – 2009"
 

Життя змінюється стрімко, часом непередбачуване. У січні 2009 р. міський конкурс "Учитель року - 2009" став історією. Він мав велике значення для всіх його учасників, дав можливість розширити коло майстрів своєї справи.

Праця вчителя в самій своїй суті є творчою. Ми маємо надбання великих національних педагогів Софії Русової і Василя Сухомлинського, Івана Огієнка і Антона Макаренка, однак є вчителі, які прагнуть віднайти свою власну педагогічну стежку до душі і серця кожної дитини.

Саме їх побачили в колективі рідної школи, саме їх кандидатури представили на міський етап Всеукраїнського конкурсу "Учитель року - 2009". Серед них молоді і в розквіті літ, є й ті, у кого на скронях сивина. Але всіх їх поєднує високий ступінь соціальної активності і громадської відповідальності, прагнення до творчості і любов до дітей. 
7 учасників конкурсу демонстрували свою педагогічну майстерність і ерудицію. Програма конкурсу передбачала декілька етапів.

На першому етапі кожний дав відкритий урок. Оргкомітет та журі конкурсу вважає цей етап найважливішим, адже урок - це серцевина творчості вчителя, джерело його педагогічного натхнення, його мистецький почерк. Найвищу оцінку отримав урок, проведений вчителем музики Птиченко Ганною Василівною (ЗОШ № 3).
Серед найкращих уроків названо також уроки Поклонської Оксани Миколаївни (Караванська ЗОШ), Дудки Оксани Анатоліївни (гімназія № 1).

На високому рівні проведені уроки Рожкової Тетяни Дмитрівни (МНВК), Гладух Олени Леонідівни (ЗОШ № 2), Пахомової Наталії Миколаївни (ЗОШ № 5). 

Членів журі вразив урок ще зовсім молодого вчителя Ювченка Миколи Петровича (ЗОШ № 4).

Другий етап - захист власних педагогічних ідей. Журі звертало увагу на актуальність обраної теми, зміст, структуру і оригінальність виступу, використання виразних засобів навчання. Найбільше запам`яталися тут Рожкова Тетяна Дмитрівна, Пахомова Наталія Миколаївна, Дудка Оксана Анатоліївна, Гладух Олена Леонідівна.

Третій етап - „Учитель-дослідник" передбачав виявлення фактичного рівня професійних знань і умінь вчителів. Найвищі бали з фаху отримали Дудка Оксана Анатоліївна, Поклонська Оксана Миколаївна, Пахомова Наталія Миколаївна, Птиченко Ганна Василівна.

Конкурс методичної документації конкурсантів дав можливість журі розкрити рівень професійної діяльності кожного педагога. Журі відзначили творчі напрацювання  Пахомової Наталії Миколаївни, Гладух Олена Леонідівни, Поклонської Оксани Миколаївни.

16 січня 2009 р. на урочистому зібранні в міській раді в присутності заступника міського голови з соціально-економічних питань Кравченко Н.В., секретаря ради Нечипоренка С.В., учителів, учнів та гостей оголошені результати конкурсу. Абсолютним переможцем журі конкурсу визнало вчителя фізики ЗОШ № 5 Пахомову Наталію Миколаївну. Друге місце посіла вчитель музики ЗОШ № 3 Птиченко Ганна Василівна. Третє місце вчитель фізики Люботинської гімназії № 1 Дудка Оксана Анатоліївна.

А ще на цьому конкурсі ми побачили учителів у новому світлі: хтось відкрився для нас, а хтось відкрив, можливо, сам у собі приховані потенційні можливості творчої особистості. 

Думаю, конкурс довів: наш сучасний учитель - надзвичайно мудрий. Незважаючи на складності сьогодення, він робить усе, щоб втілити задумане, щоб не тьмяніли фарби і не зникала свіжість відчуттів, щоб нашим Українським світом правили Розум, Добро і Краса. 

А ще конкурс переконав у тому, що життя, світ навколо нас і сама людина - це неймовірно красиво й цікаво. Життя змушує нас пізнавати, радіти будь-якій справі, роботі, професії, ремеслу. 

Конкурсанти переймалися різними презентаціями, уроками, дослідженнями, а Люботинська гімназія № 1 та Будинок дитячої та юнацької творчості піклувалися про їх комфорт і затишок, гостинно їх зустрічали і проводжали. А тому хочу подякувати за це педагогічним колективам гімназії та будинку дитячої та юнацької творчості на чолі з директорами Катериною Абрамівною Заяць та Леонідом Васильовичем Мазуренком. 
Особливі слова подяки хочеться висловити Люботинській міській організації профспілки  працівників освіти та науки України та її голові Бутенко Н.О., яка багато вже років піклується про відзначення переможців цього конкурсу призами. Цього року учасники конкурсу отримали грошові премії.

Відповідно до наказу Люботинського міського відділу освіти від 05.01.2008 року № 6 "Про результати міського етапу Всеукраїнського конкурсу "Учитель року - 2009" його переможці та учасники нагороджені грамотами, подяками та грошовими преміями в розмірі 20% посадового окладу.

Підводячи підсумки міського етапу Всеукраїнського конкурсу "Учитель року - 2009", хочу побажати всім його учасникам, всім, хто був причетний до його підготовки і проведення, щастя і задоволення від життя, тепла і сонця, віри в успіх!
Хай у кожного з нас буде більше світлих і радісних хвилин! 

 

Голова журі конкурсу, заступник начальника

Люботинського міського відділу освіти
В.В. Стрілець