Мета — профілактика харчових отруєнь, токсикоінфекцій та можливого виникнення санітарно-епідеміологічних ускладнень.
Робоча група обстежила територію міста та встановила місця стихійного продажу потенційно небезпечної продукції, яка не пройшла обов’язковий ветеринарно-санітарний контроль у лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи на ринках, зокрема: м’яса сільськогосподарських тварин та птиці; консервів домашнього виготовлення; продукції рослинного походження, у тому числі грибів тощо, що є порушенням ст. 37 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
Представники робочої групи вжили заходи з припинення стихійної торгівлі та провели роз’яснювальні бесіди щодо недопущення порушень вимог чинного законодавства.
Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області й надалі проводитиме відповідну роботу для усунення на території регіону місць стихійного продажу харчових продуктів, які становлять безпосередню загрозу для життя та здоров’я населення.
Вкотре закликаємо мешканців Харківської області не ризикувати своїм здоров’ям і здоров’ям близьких та не купувати продукти харчування в місцях стихійної торгівлі.