Веб-портал міста Люботин » Головна » ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ

 ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ
Автор: Lubotin   Додано:14 листопада 2022   Переглядів:227   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ:



Заходи з припинення стихійної торгівлі харчовими продуктами на території Люботина провели 11-го листопада спеціалісти Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Харківського району Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області спільно з представниками Люботинської міської ради та працівниками Національної поліції.

   Мета — профілактика харчових отруєнь, токсикоінфекцій та можливого виникнення санітарно-епідеміологічних ускладнень.
Робоча група обстежила територію міста та встановила місця стихійного продажу потенційно небезпечної продукції, яка не пройшла обов’язковий ветеринарно-санітарний контроль у лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи на ринках, зокрема: м’яса сільськогосподарських тварин та птиці; консервів домашнього виготовлення; продукції рослинного походження, у тому числі грибів тощо, що є порушенням ст. 37 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
   Представники робочої групи вжили заходи з припинення стихійної торгівлі та провели роз’яснювальні бесіди щодо недопущення порушень вимог чинного законодавства.
Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області й надалі проводитиме відповідну роботу для усунення на території регіону місць стихійного продажу харчових продуктів, які становлять безпосередню загрозу для життя та здоров’я населення.
  Вкотре закликаємо мешканців Харківської області не ризикувати своїм здоров’ям і здоров’ям близьких та не купувати продукти харчування в місцях стихійної торгівлі.