Веб-портал міста Люботин » Головна » Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

 Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»
Автор: Lubotin   Додано:25 листопада 2022   Переглядів:272   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»



У період з 25 листопада до 10 грудня традиційно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».

 

         Щорічна акція «16 днів проти насильства» ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства у 1991році. Власне тоді визначився зв’язок між насильством стосовно жінок та правами людей.

        Міжнародна спільнота щорічно підтримує акцію «16 днів проти насильства». Тисячі громадян  та сотні державних і громадських організацій з більш, ніж 100 країн світу, активізують з 25 листопада до 10 грудня свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства, створити  соціальний простір вільний від насильства.

      Україна приєдналася до акції  «16 днів проти насильства» у 2001 році. Через рік заходи та ініціативи акції, проголошеної другим Всеукраїнським конгресом жінок, пройшли вже у 20 регіонах України, об’єднали 75 всеукраїнських громадських організацій та широке коло представників державних структур.

      Акція стартує 25 листопада, адже в цей день увесь світ відзначає  Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок, а завершується 10 грудня – в  Міжнародний день захисту прав людини. 

        Шістнадцятиденний період акції охоплює  і наступні важливі дати:

         – 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;

         – 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;

          – 3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю;

          – 5 грудня – Міжнародний день волонтера;

          – 6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі.

       З метою формування у громадськості «нульової толерантності» до різних форм насильства, привернення уваги до жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок, у Люботинській міській територіальній громаді розроблено план заходів в рамках Всеукраїнської акції  «16  днів проти насильства».

 

 Управління соціального захисту населення