Веб-портал міста Люботин » Головна » Дотримуйтеся протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19

 Дотримуйтеся протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19
Автор: Lubotin   Додано:1 грудня 2022   Переглядів:287   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

ПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОГО НАГЛЯДУ ЗА ДОТРИМАННЯМ САНІТАРНОГО ЗАКОНОДАВСТВА ХАРКІВСЬКОГО РАЙОНУ інформує:

Дотримуйтеся протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19




За даними ДУ «Харківський ОЦКПХ МОЗ України» продовжується зростання захворюваності на COVID-19 в Харківській області. Фахівцями Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Харківського району Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області розпочаті проведення моніторингових відвідувань об’єктів масового перебування людей та проведення роз’яснювальної роботи щодо попередження поширення захворюваності на COVID-19. За результатами моніторингових відвідувань встановлено, що майже в усіх об’єктах не дотримуються протиепідемічні заходи, а саме масковий режим, дезінфекційний режим, дистанція між відвідувачами, відсутній інформаційний матеріал щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19.   

         Нагадуємо, що згідно із змінами, внесеними до постанови КМУ №1236 від 09.12.2020 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України респіраторної хвороби COVID-19», на період воєнного стану виконання заходів, передбачених постановою №1236 носить рекомендаційний характер, зокрема: фізичним особам і суб’єктам господарювання рекомендовано дотримуватися протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19; фізичним особам рекомендовано забезпечити отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях.

 

Інформуємо, про тенденцію щодо зниження показників захворюваності COVID-19 в Харківській області, намітилась з ІІІ декади листопада 2022 року. За останній  тиждень зареєстровано 150 випадків проти 366 на минулому тижні. Проте COVID-19 залишається рядом з нами, щотижня від нього продовжує помирати понад 10 осіб.

Своєчасне встановлення діагнозу підвищує шанс зберегти життя. На жаль, наше населення у більшості випадків не звертається за медичною допомогою з початком хвороби та не дотримується протиепідемічних заходів (маскового режиму, дезінфекційного режиму, дистанції у місцях скупченості людей), що значно підвищує ризик розповсюдження інфекції в суспільстві.

Недотримання протиепідемічних заходів та нові хвилі поширення COVID-19 у світі можуть стати причиною більш інтенсивного епідсезону (жовтень 2022 – травень 2023) в Україні порівняно з минулим роком. Це спричинить зростання кількості випадків захворювання на COVID-19.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) рекомендує регулярно мити руки, уникати скупчення людей, не чіпати обличчя і дотримуватися правил респіраторної гігієни. У разі появи симптомів — звертатися до свого лікаря.