Веб-портал міста Люботин » Головна » Шановні ветерани війни в Афганістані!

 Шановні ветерани війни в Афганістані!
Автор: Lubotin   Додано:15 лютого 2023   Переглядів:308   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Шановні ветерани війни в Афганістані!



 

15 лютого – день виводу військ із Афганістану. Саме 15 лютого 1989 року було закінчено неоголошену війну, яка тривала майже 10 років і стала тяжким випробуванням та трагедією для багатьох людей. У цій кривавій війні багатьом українцям – солдатам і офіцерам судилося стати учасниками бойових дій в Афганістані.

  Вона стала важким випробуванням і трагедією для сотень тисяч людей, тих, хто безпосередньо знаходився на Афганській землі, і тих, хто довгими й тривожними днями і ночами чекав вдома повернення своїх синів, чоловіків, батьків, коханих, друзів.
  Через горнило цієї війни пройшли 160 тисяч наших співвітчизників, 12 тисяч Із них отримали поранення, контузії, були скалічені, а 3360 – не повернулися до своїх домівок. Ми пам’ятаємо про них, і в шанобі схиляємо голови перед їх пам’яттю.
  Ця дата збігається зі святом Стрітення Господнього. В цей день молімося за душі полеглих побратимів в Афганістані, і за теперішніх захисників Батьківщини.
   Сьогодні Україна виборює свою незалежність та свободу у війні з росією. І колищні воїни-інтернаціоналісти мужньо й хоробро тримають лінію оборони зараз, на своїй рідній землі. Бо вони, як ніхто, знають справжню ціну війни і миру і усвідомлюють власну відповідальність за майбутнє та долю прийдешніх поколінь. Вони є яскравим прикладом для наслідування молодому поколінню, взірцем служіння народу та державі у наші дні. Для українського народу, воїнів ЗСУ духовні цінності учасників бойових дій, їх досвід мають величезне значення. Важливо, що зберігаючи бойове братерство, ветерани передають досвід молодим і підтримують матерів, вдів і дітей полеглих побратимів.
  Щиро бажаю всім учасникам бойових дій якнайшвидшої Перемоги, міцного здоров’я на довгі роки, миру та злагоди у родинах.
Сильна АРМІЯ боронить Українську землю! Слава Україні! Героям Слава!
 
З повагою міський голова Леонід ЛАЗУРЕНКО