Веб-портал міста Люботин » Головна » У Харківській області триває укомплектування штурмової бригади «Сталевий кордон»

 У Харківській області триває укомплектування штурмової бригади «Сталевий кордон»
Автор: Lubotin   Додано:20 лютого 2023   Переглядів:278   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

У Харківській області триває укомплектування штурмової бригади «Сталевий кордон»



Девіз бригади: «Перші на кордоні, перші в наступі!»

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/119670

 

У межах національної кампанії «Гвардія Наступу» здійснюється набір до бригади Державної прикордонної служби України «Сталевий кордон».

Девіз бригади: «Перші на кордоні, перші в наступі!»

У лавах цього підрозділу вже є герої, які захищали кордон з агресором, боронили Азовсталь та воювали на Бахмутському напрямку. Для виконання завдань мобільний прикордонний загін має на озброєнні протитанкові й артилерійські розрахунки, групи аеророзвідки та розрахунки ПЗРК.

Як розповів начальник відділення комплектування і відділу комплектування 4 прикордонного загону, підполковник Олег Третьяков, у межах проведення нацкампанії «Гвардія Наступу» в Державній прикордонній службі сформовано бригаду 15 мобільного прикордонного загону.

«Ми формуємо наш підрозділ з добровольців. Тож перший критерій відбору – це бажання громадянина захищати Україну, викинути ворога і принести максимальну користь державі. У людини має бути гарний стан здоров’я, а також – відсутність судимостей. Доброволець необов’язково повинен мати військовий досвід, адже під час проходження навчання з ним будуть працювати як індивідуально, так і в складі групи підрозділу. Після цього тільки, коли командири побачать, що новобранці готові, то будуть залучати їх до виконання бойових завдань», – зазначив Олег Третьяков.

Він наголосив, що для добровольців передбачено термін навчання не менше 2 місяців. Інструкторами виступатимуть військовослужбовці Державної прикордонної служби, які мають бойовий досвід. Також залучатимуть прикордонників, що проходили навчання на міжнародному рівні.

До служби за контрактом залучають добровольців віком від 18 до 57 років, а за мобілізацією – від 18 до 60 років.

Нагадаємо, записатися до бригад можна в 3 Центрах надання адміністративних послуг Харкова та в 7 ЦНАПах області, також є можливість приєднатися онлайн.