Веб-портал міста Люботин » Головна » Торгівля людьми − глобальний злочинний бізнес, сучасна форма рабства, що грубо порушує права людини.

 Торгівля людьми − глобальний злочинний бізнес, сучасна форма рабства, що грубо порушує права людини.
Автор: Lubotin   Додано:7 березня 2023   Переглядів:272   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

         Торгівля людьми − глобальний злочинний бізнес, сучасна форма рабства, що грубо порушує права людини. 

 

 

          Будь-яка людина може стати особою, яка постраждала від торгівлі людьми, особливо в умовах економічної кризи та збройного конфлікту, коли складні життєві обставини змушують людей погоджуватися на дуже ризикові пропозиції працевлаштування.

        Існує чимало різноманітних видів експлуатації: сексуальна, трудова, економічна, усиновлення (удочеріння) у комерційних цілях, використання в порнобізнесі, використання у військових конфліктах, залучення до злочинної діяльності, трансплантація чи насильницьке донорство, примус до заняття проституцією, рабство і ситуації, подібні до рабства, примусова праця, залучення в боргову кабалу та інші. Найбільш розповсюдженою у світі формою експлуатації людини є трудова експлуатація. До неї на практиці відносять  примусове залучення особи до жебрацтва, особливо дітей.

        Експлуатація охоплює широке коло ситуацій, пов’язаних з торгівлею людьми  і стосується як дітей, так і дорослих, працю яких можуть використовувати на будівництвах, у сільському господарстві, в приватних господарствах чи на тяжких низькооплачуваних роботах.


 ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО ТОРГІВЛЮ ЛЮДЬМИ

1. Торгівля людьми - це експлуатація людей з метою отримання вигоди. 

2. Як правило, жертви потрапляють у трудове, сексуальне або домашнє рабство. 

3. Найчастіше у жертв забирають документи і примушують платити вигадані борги 

4. Особливо вразливі ті особи, які через бідність або відсутність роботи мають намір в пошуках кращого життя погодитись на пропозицію роботи, пов’язану з переїздом в інший район чи за кордон. 

5. Коли люди стають об'єктами експлуатації, вони змушені працювати багато годин поспіль, або взагалі не отримуючи винагороди за свою працю, або отримуючи мізерну оплату. Крім того, жертви можуть нерідко піддаватися фізичному або психологічному насильству. 

6. У більшості випадків люди стають жертвами торгівлі людьми через обман чи шляхом примусу. 

7. Злочинці - як правило, люди, яких жертви добре знають і довіряють їм. 

        Національна безкоштовна гаряча лінія з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів:

527 – безкоштовні дзвінки з мобільних телефонів в Україні, 0-800-505-501 – безкоштовні дзвінки зі стаціонарних телефонів в Україні