Веб-портал міста Люботин » Головна » Непоправна втрата для громади – загинув безстрашний захисник Постольний Олександр Миколайович, 14.09.1976 року народження

 Непоправна втрата для громади – загинув безстрашний захисник Постольний Олександр Миколайович, 14.09.1976 року народження
Автор: Lubotin   Додано:22 березня 2023   Переглядів:354   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Непоправна втрата для громади – загинув безстрашний захисник Постольний Олександр Миколайович, 14.09.1976 року народження

Ми будемо пам’ятати Героя, який захищав кожного з нас, і ніколи не пробачимо ворогам!



Герої не вмирають!
В Україні триває визвольна війна. Українці з першого її дня дають гідну відсіч ворогові, і щодня захисники своєю кров’ю та потом виборюють свою свободу України. Війна забирає найкращих, і сумні звістки продовжують надходити до нашої міської громади.
Із невимовним сумом і глибоким жалем дізналися про непоправну втрату для громади – загибель безстрашного захисника Постольного Олександра Миколайовича, 14.09.1976 року народження.
Олександр народився в нашому місті, навчався у загальноосвітніх школах № 2 і № 3, потім – у технічному училищі №16. Деякий час працював на Південній залізниці.
Бойовий шлях Героя розпочався задовго до визвольної війни. Олександр був учасником АТО/ООС, і з 2014 року мужньо боронив рідну Україну. У складі легендарних «кіборгів» Олександр три місяці мужньо захищав Донецький аеропорт, був поранений. Як відомо, бої за Донецький аеропорт були одними з найзапекліших у війні на сході України. «Незламні «кіборги» вистояли, не встояв бетон» – ця фраза увійшла в світову історію разом із героїчним подвигом українських захисників, і Олександр був одним із них.
Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну у лютому 2022 року, Олександр захищав Харківщину у складі Добровольчого формування територіальної громади «Хартія». У серпні минулого року підписав контракт на службу у лавах Збройних Сил. Мужньо воював під Авдіївкою і Бахмутом. Після артилерійського обстрілу Олександр потрапив у полон, і з 31 січня не виходив на зв’язок. Переніс катування рашистів, проявляючи стійкість і вірність українському народу, загинув смертю хоробрих у полоні. У рамках чергового обміну полоненими, повернутий в Україну для гідного поховання.
У Героя сиротами залишилося два неповнолітніх сина і доросла донька. Без піклування дідуся зростатиме п’ятирічний онук.
Люботинська міська громада глибоко сумує з приводу загибелі Олександра Постольного та поділяє невимовний біль із його рідними і близькими.
Ми будемо пам’ятати Героя, який захищав кожного з нас, і ніколи не пробачимо ворогам!
Слава Героям! Герої не вмирають!
Віддати останню пошану Герою можна буде сьогодні, 22 березня з 13:00 год. до 14:00 год. на Алеї Слави центрального цвинтаря.