Веб-портал міста Люботин » Головна » Долучайтеся до кібервійська поліції в проєкті «МРІЯ»

 Долучайтеся до кібервійська поліції в проєкті «МРІЯ»
Автор: Lubotin   Додано:5 травня 2023   Переглядів:113   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Долучайтеся до кібервійська поліції в проєкті «МРІЯ»

Проєкт було розроблено Департамент кіберполіції у сінергії із волонтерами.

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/120636

 


 

Долучитися до кібервійськ поліції може кожен. Проєкт «StopRussia|MRIYA», що створений для ліквідації каналів російських пропагандистів та осіб, які підтримують війну, вже об’єднав майже 750 тисяч людей.

Так, з початку повномасштабного вторгнення  агресора  вся країна піднялася для того, щоб  припинити розповсюдження кремлівськими медіа-пропагандистами  фейків,  перекрученої інформації про війну та історичні факти, так званих «вкидів», які дезорієнтують наших співгромадян.  

За словами старшого інспектора  сектору оперативного пошуку та партнерства у сфері інформаційних технологій управління протидії кіберзлочинам в Харківській області Департаменту кіберполіції НП України Людмили Федорової, для інформаційної підтримки українських військових, а також  надання дієвої відсічі пропаганді на одному майданчику було об’єднано всіх тих, хто готовий протистояти цьому явищу.

«Завдяки небайдужості суспільства, станом на березень 2023 року кіберполіції  вдалося заблокувати більше 22 тисяч ворожих інтернет-ресурсів із загальною аудиторією понад 23 млн осіб», – розповідає Людмила Федорова.

Проєкт має офіційний сайт. Основою проєкту є телеграм-бот @stopdrugsbot. Він створений та успішно працює задля повідомлення про виявлені  ворожі ресурси, які у наступному кіберполіцейські публікують на відповідному телеграм-каналі StopRussia|MRIYA задля направлення на них скарг та подальшого блокування. Повідомляйте боту про виявлені вами ресурси, які поширюють фейки та ворожу пропаганду.

Чат-бот працює досить просто. Потрібно лише підписатися на цей канал та надсилати адміністраторам сервісів скарги на відповідні ресурси, на яких вони розміщуються (телеграм, ютуб, тік-ток, твітер тощо).

Спільнота StopRussia|MRIYA у телеграм-каналі охоплює вже понад 280 000 користувачів. Чим більше однодумців на каналі, тим більше скарг буде направлено службам технічної підтримки соціальних мереж, інтернет-месенджерів тощо, тим вища вірогідність того, що вони будуть заблоковані. 

Для протистояння  пропаганді рф в інформаційному просторі приєднуйтесь  до проєкту «StopRussia|MRIYA» в Telegram

https://t.me/stopdrugsbot  

https://t.me/stoprussiachannel

https://t.me/ukraine_avanger_bot