Веб-портал міста Люботин » Головна » Попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму

 Попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму
Автор: Chekardina   Додано:15 червня 2011   Переглядів:1413   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

ВДАІ м. Люботин ГУМВСУ в Харківській області провело зустріч з школярами літніх поришкільних таборів

 

    14 червня 2011 року
   Сьогодні в усіх Люботинських загальноосвітніх закладах пролунали останні дзвоники, які сповіщають про закінчення навчального року й радісні дітлахи все більше часу проводитимуть на вулиця м. Люботин, де з настанням літнього періоду інтенсивність руху транспортних засобів щоденно збільшується.
    Тому, аби не трапилося біди на дорозі, працівники Державтоінспекції в пришкільних таборах провели «Єдині уроки» з Правил дорожнього руху.
  Основна мета таких заходів - це насамперед попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму, а тому за кожним навчальним закладом закріплено співробітника ДАІ, який зустрівся зі своїми підопічними. Так, протягом червня місця в 7 загальноосвітніх навчальних закладах було проведено тематичні заходи для школярів.
Підчас уроків школяри розповідали інспектору Державтоінспекції, як саме перетинають проїзну частину, коли йдуть до школи, й де грають в вільний час, оглянули патрульний автомобіль ДАІ. Слід відмітити, що інформація від працівника ДАІ у формі, який проводить тематичний урок, запам'ятовується ними довше. Проте головне - не просто зацікавити цією темою, а й активізувати їхню увагу до Правил дорожнього руху.
   Уникнути випадків потрапляння дитини в ДТП можна, шляхом відповідного виховання дитини. Основна й головна порада для батьків - вчіть дитину Правилам дорожнього руху та з самого раннього віку вчіть їх спостерігати й орієнтуватися. Адже основний спосіб формування навичок поведінки - це спостереження, наслідування дорослим, перш за все батькам. Багато батьків, не розуміючи цього, особистим прикладом навчають дітей неправильному поводженню на дорозі. Звертайте увагу на те, що несподіваний вихід на проїжджу частину поблизу автомобілів часто призводить до сумних наслідків. Водії транспортних засобів - будьте дуже уважними, дотримуйтеся швидкісного режиму та правил перевезення дітей в автомобілі, будьте взаємоввічливими на дорозі й цінуйте життя інших учасників руху!

 

Начальник ВДАІ м. Люботин та АТІ
УМВСУ в Харківській області
майор міліції Ю.В. Плохой