Веб-портал міста Люботин » Головна » «Геокешинг» у Люботині

 «Геокешинг» у Люботині
Автор: Chekardina   Додано:17 червня 2011   Переглядів:1350   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Молодіжна квест- гра  «Геокешинг»  у Люботині, присвячена Дню Європи

 

            Люботинська молодіжна організація “Спілкування без кордонів” у співпраці з виконкомом Люботинської міської ради охоче долучається до організації святкувань Днів Європи у нашому місті. Так, кілька років тому ми вибороли право приймати гостей – молодь із Європейського Союзу, яка, у межах великого міжнародного проекту «Євроавтобус- 2», пропагувала ідеї об’єднаної Європи за маршрутом Німеччина – Польща – Україна, тож люботинці мали змогу активно спілкуватися з європейськими гостями під час тренінгів та святкового концерту.

 

            Цього року для школярів та молоді ми вирішили організувати просвітницьку квест-гру: “Співпраця ЄС та України” з використанням туристичних GPS – навігаторів, які нам люб’язно надали наші партнери з Дніпропетровська на чолі з волонтером ООН Наталею Бочаровою. З початку 2000 - х років ця гра набула широкої популярності у всьому світі і отримала назву «Геокешинг»(що у перекладі значить гео-земля, кешинг- пошук). Головна мета цієї гри полягає в швидкому пошуку за допомогою навігаторів потайників,  до яких кладеться завдання для команд, і які мають бути вірно виконаними. У нашому випадку, ми підготували питання, що стосуються історії і функціонування Європейського Союзу, а також обов’язкові творчі завдання – створення креативних фотографій. Взяти участь у «Геокешингу», виявили бажання більше 30 учасників. Спочатку ми провели декілька ігрових вправ з метою оптимального формування команд, короткий інструктаж щодо роботи з навігатором, техніки безпеки. Потім вибір «Маршала», і команди готові до старту. Довжина маршруту склала близько 3 –х кілометрів: через парк, уздовж першого, другого і третього ставків. Всього було 7 сховок, 14 завдань, відповіді на які передавались по телефону. Швидкість пересування, командна робота, креативність та базові знання про ЄС – були головними критеріями для перемоги у квест-грі. Цілеспрямованих учасників не залякала ні сонячна спека, ні вітер, а ні легенький дощ, що періодично накрапав. Майже 3 години тривав вищезазначений захід, і всі три команди гідно виконали поставлені перед ними завдання: знайшли потайники, відповіли на питання, зробили креативні фото, швидко адаптовували навігатори для виконання нових завдань.

«Геокешинг»  у Люботині

 

            І на решті фініш, повернення до парку. Всі виснаженні, проте дуже веселі та задоволені зібралися біля інформаційного столика «Спілкування без кордонів», і ознайомилися із результатами своїх відповідей. Для деяких ці запитання виявились достатньо складними. Відзначимо, що всі учасники і зацікавлені отримали друковану продукцію (європейські щоденники, інформаційні атласні карти ЄС, брошури про створення європейських організацій, путівник Україна – ЄС тощо). Тож, використовуючи ці матеріали під час навчання, наша молодь розширить свої знання про наш континент. Ми ж щиро дякуємо Представництву Європейського Союзу в Україні за передані  молодіжній організації просвітницькі матеріали, які були розповсюджені серед міської молоді, передані до Центральної міської бібліотеки та люботинських шкіл.

            Маємо впевненість, що святкування Дня Європи безперечно сприяє утвердженню цінностей демократії та демократичного розвитку у нашій громаді.

 

Олександр Теличко,

молодіжна організація “Спілкування без кордонів”.