Веб-портал міста Люботин » Головна » Що приховано за зарплатою в конверті?

 Що приховано за зарплатою в конверті?
Автор: Chekardina   Додано:20 червня 2011   Переглядів:1191   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

 

Колись на Заході заробітну плату видавали в конвертах. Робилося це для збереження конфіденційності - крім самого працівника і роботодавця ніхто не повинен знати розмірів отриманих сум. Сьогодні за кордоном перейшли на пластикові картки, а у нас увійшло у вжиток поняття «зарплати в конверті». В основі цього явища лежать міркування, далекі від корпоративної етики.

 

На ділі зарплату можна отримати і без конверта, але справжні її розміри не підтверджені документально. Нетривкою гарантією її виплати буде служити усний договір з роботодавцем, який зазвичай не проводить всіх необхідних процедур оформлення працівника, намагаючись таким чином піти від важкого вантажу оподаткування.

За законом з фонду оплати праці близько 40% необхідно відрахувати до податки. Щоб знизити цю цифру, роботодавець не оформляє працівників, або оформляє на мінімальні ставки. Отримуючи дохід, керівник розплачується «приватно», минаючи певні формальності або ведучи подвійну бухгалтерію. Здавалося б, усі задоволені. Але на ділі така форма виплати грошей спричиняє багато труднощів і незручності, як для працівника, так і для роботодавця. Працівник, отримуючи високу неофіційну зарплату, не може бути захищений у випадку хвороби (зазвичай лікарняні не оплачуються), виходу на пенсію (її розмір залежить від офіційно оформлених доходів).

Досить часто людина працює без запису в трудовій книжці і час роботи в стаж не зараховується, відпустка не надається.

 

Багато роботодавців відзначають, що хотіли б перейти на законний шлях ведення фінансових справ. Подвійна бухгалтерія створює громіздкість і непередбачуваність розвитку бізнесу. Крім того, прийнятий без належного оформлення працівник, не несе адміністративної і кримінальної відповідальності за свою працю. Але високі податки не дають «стати на ноги» розвиваються або незміцнілим фінансово компаніям, тому керівники вибирають подібний шлях виживання.

 

Найчастіше до схеми «сірої» (частина зароблених коштів у конверті) або «чорної» (вся сума) заробітної плати вдаються роботодавці представляють торгівлю, будівельні галузі та сільське господарство. За даними Незалежного фонду досліджень заробітних плат по країні, 27% працюючих громадян Україні отримують зарплату в конвертах. Сьогодні становище поступово змінюється, на ринку праці особливу цінність набуває роботодавець, що пропонує всі соціальні гарантії та оформлення співробітників відповідно до норм трудового законодавства.

 

 

Відділ з питань праці та зайнятості населення УПСЗН