Веб-портал міста Люботин » Головна » Профілактика травматизму

 Профілактика травматизму
Автор: Chekardina   Додано:18 жовтня 2011   Переглядів:1589   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Як свідчить статистика, масштаби смертності від нещасних випадків невиробничого характеру в Україну втричі вище, ніж у країнах Євросоюзу; в побуті, на вулицях і дорогах населених пунктів країни травмується в 70 разів більше людей, ніж на виробництві. Ці цифри не просто вражають, вони шокують.

Істотне зростання випадків невиробничого травматизму спостерігається в осінньо-зимовий період, коли через снігопади та ожеледі різко збільшується ймовірність випадкових падінь і, як наслідок, травмування.

 

 

 

 

 

За 9 місяців 2011 року кількість городян, які постраждали від нещасних випадків у побуті, складає 583 чоловік, що складає уже 88% від кількості постраждалих за 2010 рік, а в порівнянні з 2009 роком, коли травмувалися 416 осіб, вже перевищує  у  1,4 рази.

Найбільшу питому вагу в загальній чисельності травмованих, а саме – 507 чол. - 87% від загальної кількості -  за 9 місяців 2011 року, 541 чол. - 81% - за 2010 рік, 318 чол. - 76% - за 2009 рік, склали випадкові падіння, причому найбільше число травм довелося на осінньо-зимовий період.

При цьому в місті проводилася певна робота щодо попередження невиробничого травматизму. На підприємствах, в установах та організаціях міста призначено відповідальних за проведення роботи з питань невиробничого травматизму, розроблені конкретні заходи.

Проте кожен випадок невиробничого травматизму - це серйозний привід задуматися про ефективність традиційних і звичних нам профілактичних заходів. Мабуть, настав час трохи інакше розставити акценти і пріоритети віддати формуванню у громадян прагнення до здорового та безпечного способу життя.

 Інформаційно-просвітницька робота, спрямована на формування в суспільстві пріоритету відповідальності кожної людини за власну безпеку, в нашому місті проводиться публікацією статей в міській газеті та на офіційному сайті виконкому фахівцями міської СЕС, центральної міської лікарні, лікарні ветеринарної медицини, міським УВС, відділом ЦЗ та управлінням ПСЗН міськвиконкому.

Бережіть своє життя, не нехтуйте застереженнями!

Управління праці та соціального захисту населення виконкому Люботинської міської ради