Веб-портал міста Люботин » Головна » Зустріч з депутатом обласної ради Віктором Миколайовичем Остапчуком

 Зустріч з депутатом обласної ради Віктором Миколайовичем Остапчуком
Автор: Chekardina   Додано:24 листопада 2011   Переглядів:1243   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 2)

 

Зустріч з депутатом обласної ради Віктором Миколайовичем  Остапчуком

                                                                                                                                                                                                    

Звітні зустрічі обласного депутата, почесного громадянина м.Люботина, начальника ПЗ з люботинцями вже давно стали доброю традицією. Його слова ніколи не розходились з ділом, тому кожного року Віктору Миколайовичу є про що розповісти, дивлячись у очі своїм виборцям, чим поділитись.

        Чергова зустріч обласного депутата з виборцями відбулась 16 листопада в актовій залі Технічної школи, де були присутні представники всіх міських підприємств, організацій та установ, мешканці міста.

        Найболючіші проблеми нашого міста давно добре відомі Віктору Миколайовичу і жодна з них не залишилась без його уваги і допомоги. Питання благоустрою міста, ремонт доріг, розвиток міської інфраструктури, соціальна сфера — це лише невеликий перелік питань, якими займався наш обласний депутат. 

Одразу після обрання Віктора Миколайовича депутатом обласної ради нового скликання, напередодні зимового періоду, гостро постало питання організації роботи полігону твердих побутових відходів. Необхідно було терміново підготувати його до зими,  впорядкувати під’їзді дороги. При підтримці Віктора Миколайовича всі гострі питання відносно впорядкування полігону було вчасно вирішено. 

Взимку минулого року з грудня по лютий міським головою Володимиром Олексійовичем Теличко спільно з Південною залізницею було організовано та вирішено питання  очистки вулиць від снігу в мікрорайонах Водяного, Ревчика, Любовки, Коваленок, центру міста.

З початку весни техніка Південної залізниці була задіяна в ліквідації несанкціонованих звалищ і вивозі побутового сміття з вулиць міста . На міські цвинтарі до Пасхи було завезено пісок. До Дня Перемоги працівниками Південної залізниці було впорядковано братню могилу в с.Смородському, меморіали загиблим воїнам в центральному міському парку та біля міської лікарні.

        Великий обсяг робіт Південною залізницею і Віктором Миколайовичем було здійснено в літній період. Для ремонту ґрунтових доріг місту було передано 1.5 тис. кубометрів відпрацьованого щебеня. Здійснено підсипку доріг по вул. Фадєєва, Ветеренарній, Джерелянській, Деповській, Харківській, Глинки. Крім того, було впорядковано 5 огороджених ділянок під сміттєзборні контейнери, передано місту 21 контейнер для побутового сміття.

Після великої кількості звернень люботинців щодо облаштування дитячих майданчиків силами Південної залізниці було побудовано в різних куточках міста 5 дитячих ігрових майданчиків, які сьогодні є центрами дозвілля та відпочинку малюків міста та їх батьків.

Велика увага приділяється Віктором Миколайовичем особистому спілкуванню з люботинцями, що звертаються за допомогою у вирішенні різноманітних питань. За десять місяців поточного року було здійснено 15 депутатських прийомів и 4 зустрічі з виборцями. Звернулось 123 виборця, з них: 61 питання - працевлаштування, 32 – виділення матеріальної допомоги, 12 – житлово-комунальні послуги, 11 – благоустрій, 3 – юридична допомога тощо. Всі звернення було вирішено позитивно.

Залізничники не залишаються осторонь відродження духовного розвитку суспільства. Напередодні святкування 200-річчя Свято-Вознесенського храму, який знаходиться в Старому Люботині, було надано допомогу в його реконструкції та благоустрої, встановлено ворота та огорожу навколо церкви.

Під постійною увагою Віктора Миколайовича знаходиться освітня галузь міста. Лише в цьому році 7 школам було передано 4 ноутбуки, 3 мультимедійних проектори, комплект меблів для комп’ютерного класу, 30 столів та 60 стільців для учнів початкових класів, а також 10 столів і 60 стільців для шкільних їдалень.

Велика та регулярна допомога надається ветеранській організації та окремим ветеранам-залізничникам. У 2011 році для участників бойових дій і ветеранів війни Люботина безкоштовно встановлено 46 лічильників питної води (і ця роботи триває). Ветерани-залізничники проходять оздоровлення в залізничних санаторіях та лікарнях.

За традицією до Дня Перемоги ветеранам Другої Світової війни надається матеріальна допомога, організовуються святкові обіди, поїздки місцями бойових дій.  

На сьогодні для ветеранів триває безкоштовна передплата газети «Південна магістраль» та «Время регионов Харьковщины» на 2012 год.

За участю Південної залізниці у місті традиційно проходять основні міські свята. Це День знань та свято останнього дзвоника в школах, день Незалежності України, День міста, День захисника Вітчизни, заходи, присвячені вшануванню учасників бойових дій в Афганістані тощо.

Під час зустрічі Віктор Миколайович також розповів про здобутки та перспективи розвитку Південної залізниці на найближчі роки.

Щоденна робота Віктора Миколайовича як обласного депутата свідчать про те, що всі обіцянки, дані під час передвиборчої компанії ним особисто та командою залізничників, виконуються в повній мірі.

(Фото: Пархоменко М. Д.)