Веб-портал міста Люботин » Головна » Всеукраїнський двомісячник з благоустрою «За чисте довкілля»

 Всеукраїнський двомісячник з благоустрою «За чисте довкілля»
Автор: Chekardina   Додано:18 квітня 2012   Переглядів:1188   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 2)

       В місті Люботині, як і на території всієї Україні, розпочався Всеукраїнський двомісячник з благоустрою «За чисте довкілля», в рамках якого прибрані стихійні звалища відходів на схилі за ЗОШ № 4, у ярку по вул. Радянській, по вул. Кимівській, на перехресті вулиць Полтавський шлях та Свердлова, на виїзді з Водяного, по вул. Димитрова, на площі Театральній , по вул. Ціолковського, у центральному міському парку.

За сприянням депутата Харківської обласної ради Кацуби Володимира Михайловича завезено пісок до дитячих садочків №№ 1, 2, 3, 4, загальноосвітніх шкіл №№ 4, 5.

    Проведені суботники по прибиранню територій працівниками ЗОШ № 4, професійного ліцею залізничного транспорту, міського відділу культури, центральної міської лікарні, всіма підприємствами Південної залізниці  та багатьма  іншими підприємствами, організаціями, установами міста. Чепурять свої магазини та прилеглу територію  більшість приватних підприємців.

9 квітня  проведений спільний суботник з Люботинським лісництвом, під час якого членами Люботинського полку Українського реєстрового козацтва ім. князів Святополк Мирських висаджено близько 1,5 га саджанців дубів.

    10 квітня 2012 р. на черговому засіданні виконкому розглядалось питання про хід виконання акції «За чисте довкілля». Міський голова Теличко Володимир Олексійович відмітив плідну роботу квартальних комітетів у впорядкування території міста. За активну громадську позицію, значний особистий внесок у забезпечення реалізації заходів акції  подяками міського голови були відзначені голови  6  квартальних комітетів:

-          Беспутна Галина Василівна (квартал № 3);

-          Дацько Ніна Григорівна (квартал № 35);

-          Демченко Тетяна Анатоліївна (квартал № 62);

-          Коваль Світлана Анатоліївна (квартал № 49);

-          Олійник Ірина Іванівна (квартал № 3);

-          Шкуренко Ганна Василівна (квартал № 57).


      Місто готується зустріти світлі свята Великодня та Радониці. На всіх  кладовищах міста проводяться  роботи з прибирання  сміття та опалого листя, упорядкування могил. Силами працівників КП «Ритуал» прибрані алеї кладовищ, за допомогою депутата обласної ради Кацуби В.М. на всі кладовища завезено пісок. Допомагають у прибиранні кладовищ і депутати міської ради Романченко А.М., Нежид В.М. Спільними зусиллями до свят буде наведено лад на кожному кладовищі.

       Маємо надію, що і все місто стане чистішим, якщо кожен з нас візьме участь у двомісячнику «За чисте довкілля» і наведе порядок біля свого двору: збере сміття, опале листя, полагодить паркан, обріже дерева тощо. Все це  передбачено Правилами благоустрою, які обов’язкові для кожного мешканця. Не забувайте про це.

      Відповідно до  п.5.2.4 Правил благоустрою території м. Люботина,   ст. 15 та ст. 35-1 Закону України «Про відходи», кожен мешканець зобов’язаний  укласти договір на вивезення відходів з ВУКГ Люботинської міської ради (вул. Радянська, 151, т. 741-20-70, 741-12-92, 741-11-80). Хоча в нашому місті це найболючіша  проблема, яка зараз не вирішується належним чином, всі повинні  розуміти, поки кожен не буде платити за вивіз сміття, місто буде захаращеним і непривабливим. Тільки той, хто хоче жити на звалищі, не платить за вивезення сміття. Хай кожен почне з себе, запропонує родичам, спитає сусіда – тоді  місто стане чистішим.

     Шановні мешканці! Запрошуємо взяти участь у проведенні Дня довкілля в центральному міському парку відпочинку (вул. Шевченка, 94)  20 квітня , починаючи з 10-00, збір учасників – на центральній  алеї парку.

Інструменти (граблі, мітли) беріть з собою.

Це буде вашим внеском у загальну справу по очищенню міста від сміття. Разом ми зробимо більше!!!