Веб-портал міста Люботин » Головна » Управління ветеринарної медицини застрерігає

 Управління ветеринарної медицини застрерігає
Автор: Chekardina   Додано:16 травня 2012   Переглядів:1108   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

  Африканська чума свиней - висококонтагіозне гостре інфекційне захворювання, що характеризується геморагічним діатезом (почервоніння , прищі),  некротичними змінами , з високою летальністю у випадку заносу джерела захворювання в поголів’я свиней. Специфічних і лікувально-профілактичних засобів не розроблено.

Хвороба в основному поширюється внаслідок міграції хворих диких кабанів, вигульне утримання домашніх тварин та їх вільний контакт із дикими, висока пропорція відкритих ферм (до 80 %), безконтрольне переміщення хворих тварин та сировини і продукції тваринного походження, висока міграція людей, легальний і нелегальний імпорт м’яса, м’ясопродуктів, що містять збудника хвороби, відсутність вакцини і що найбільше викликає занепокоєння – це участь в розповсюдженні африканської чуми свиней кровососних кліщів роду Ornitodorus.

Основним методом в боротьбі з захворюванням є припинення господарських, економічних, туристичних та інших зв’язків з територією (державою), де воно виявлене, підвищений контроль за переміщенням населення, транспортних засобів, продуктів тваринного походження з неблагополучних територій.

З метою недопущення АЧС на територію міста Люботин власникам свиней необхідно утримувати тварин в «закритому режимі»: не використовувати в корм свиням відходів тваринницької  та харчової продукції без їх термічної обробки.

     Управління ветеринарної медицини в м. Люботин звертається до власників свиней в індивідуальних господарствах громадян м. Люботин з проханням в разі виникнення підозри на захворювання свиней  терміново повідомляти в Люботинську міську державну лікарню ветеринарної медицини за адресою : м. Люботин вул. Ветеринарна  № 45  телефон  741-08-97  для остаточного встановлення діагнозу

 

Заступник начальника управління

вет. мед. м.  Люботин    

 Вішинська О.В.