Веб-портал міста Люботин » Головна » Про підвищення рівня соціального захисту населення

 Про підвищення рівня соціального захисту населення
Автор: Svetlana   Додано:23 травня 2012   Переглядів:1162   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

Про підвищення рівня соціального захисту населення

 

           Управління праці та соціального захисту населення виконкому Люботинської міської ради повідомляє, що 23 квітня 2012 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 327 «Про підвищення рівня соціального захисту населення».

           З метою забезпечення послідовного впровадження державної соціальної політики щодо підвищення стандартів життя Кабінет Міністрів України постановляє:

 1. Установити, що пенсії, призначені (перераховані) до 2008 року із застосуванням показників середньої заробітної плати (доходу) у середньому на одну застраховану особу в цілому в Україні, з якої сплачено страхові внески, за 2005-2006 роки відповідно до Законів України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” і “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” (особам із числа військовослужбовців строкової служби та членам їх сімей) та із застосуванням показника середньої заробітної плати працівників, зайнятих у галузях економіки України, у тому числі в сільському господарстві, за 2003-2006 роки відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність”, перераховуються із застосуванням показників відповідно середньої заробітної плати (доходу) у середньому на одну застраховану особу в цілому в Україні, з якої сплачено страхові внески, за 2007 рік та середньої заробітної плати працівників, зайнятих у галузях економіки України, у тому числі в сільському господарстві, за 2007 рік.

      Пенсії особам із числа військовослужбовців строкової служби та членам їх сімей, призначені до 2007 року відповідно до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” без застосування показників середньої заробітної плати (доходу) у середньому на одну застраховану особу в цілому в Україні, з якої сплачено страхові внески, перераховуються у порядку, встановленому абзацом першим цього пункту, із застосуванням показника середньої заробітної плати (доходу) у середньому на одну застраховану особу в цілому в Україні, з якої сплачено страхові внески, за 2007 рік.

 2. Установити, що пенсії, призначені до 1 травня 2012 р. відповідно до Законів України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” (за наявності страхового стажу у чоловіків - не менш як 25 років, у жінок - не менш як 20 років), “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” (особам із числа військовослужбовців строкової служби та членам їх сімей), “Про наукову і науково-технічну діяльність” та “Про пенсійне забезпечення” (одержувачам соціальних пенсій), підвищуються таким чином, щоб розмір підвищення з урахуванням перерахунку, проведеного відповідно до пункту 1 цієї постанови, становив не менш як 100 гривень, для пенсій, призначених відповідно до Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” у осіб, які не мають страхового стажу: чоловіки - 25 років, жінки - 20 років, - 50 гривень, для соціальних пенсій - 30 гривень.

      Підвищення встановлюється до розміру пенсії (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги та пенсій за особливі заслуги перед Україною, інших доплат до пенсій, встановлених законодавством, і сум індексації), що склався станом на 30 квітня 2012 року.

 3. Установити доплату до підвищення, яке встановлюється до пенсії або щомісячного довічного грошового утримання чи державної соціальної допомоги, що виплачується замість пенсії, відповідно до частини четвертої статті 14 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” та частини другої статті 63 Закону України “Про жертви нацистських переслідувань”, для того, щоб розмір зазначеного підвищення становив особам, нагородженим орденами і медалями колишнього Союзу РСР за самовіддану працю і бездоганну військову службу в тилу в роки Другої Світової війни, 20 відсотків прожиткового мінімуму, встановленого законом, для осіб, які втратили працездатність, іншим особам, зазначеним у згаданих статтях, - 15 відсотків прожиткового мінімуму, встановленого законом, для осіб, які втратили працездатність.

 4. Установити, що фінансування виплат, передбачених пунктом 3 цієї постанови, здійснюється за рахунок коштів державного бюджету.

 5. Внести до пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2011 р. № 1381 “Про підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення” (Офіційний вісник України, 2012 р., № 2, ст. 51) такі зміни:

 1) підпункт 1 викласти в такій редакції:

 “1) членам сімей осіб, зазначених у пункті 1 статті 10 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, а також дружинам (чоловікам) померлих інвалідів Другої Світової війни, які не одружилися вдруге, для того, щоб розмір зазначеного підвищення становив 42 відсотки прожиткового мінімуму, встановленого законом, для осіб, які втратили працездатність;”;

 2) підпункт 2 виключити.

 6. Ця постанова набирає чинності з 1 травня 2012 року.

 

Відділ субсидій

та адресних соціальних допомог