Веб-портал міста Люботин » Головна » Рішення Люботинської міської ради № 305 від 30.08.2012 р.

 Рішення Люботинської міської ради № 305 від 30.08.2012 р.
Автор: Chekardina   Додано:11 вересня 2012   Переглядів:860   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Рішення

від 30 серпня 2012р.                                                        № 305

 

Про  першочергові  заходи  щодо виконання в  м. Люботин  Закону України «Про засади  державної мовної політики»

 

                       У відповідності до ст. 10,92 Конституції України , на підставі Закону України « Про ратифікацію Європейської хартії регіональних мов або мов меншин», ст.7,20 Закону України  « Про засади державної мовної політики» ,     керуючись ст. 26 Закону України   « Про  місцеве  самоврядування  в  Україні», ст. 7 Статуту  територіальної громади м. Люботина , враховуючи інформацію Харківської обласної ради щодо мовних прав громадян Харківської області,  Люботинська міська рада

 

   В И Р І Ш И Л А:

 

1.Інформацію  Харківської обласної ради  про мовні права громадян Харківської області  та  про визначення російської мови регіональною  на території   Харківської області  , взяти до відома.

2. Міському голові :

2.1 забезпечити інформування територіальної громади про те, що у відповідності до п.2, 3  ст. 7 Закону України « Про засади державної мовної політики»   російська мова є регіональною в Харківській області і  в м. Люботин .   

2.2 забезпечити розробку пропозицій  по  реалізації  Закону  України «Про  засади  державної  мовної політики» щодо російської  мови, як  регіональної, на території м. Люботин  та внесення їх на затвердження  черговою  ХХV сесією  Люботинської міської ради.

2.3. забезпечити особам, що звертаються до Люботинської міської ради з заявами, скаргами, пропозиціями, запитами російською мовою можливість  отримати відповіді, роз’яснення, на мові звернення 

2.4. вжити заходів щодо недопущення публічного приниження державної та регіональної ( російської ) мови, порушення прав людини і розпалювання міжнаціональних конфліктів через мову.

3.  Виконавчому комітету Люботинської міської ради забезпечити інформування установ, організацій та підприємств  мешканців м. Люботина про права та обов’язки , визначені Законом України « Про засади державної мовної політики»

4. Секретарю ради Гільовій Л.В. внести пропозиції щодо приведення рішень ради у відповідність до Закону України « Про засади державної мовної політики».

5. Контроль за виконанням рішення залишаю за собою.

 

 

 

Міський голова              В.О.Теличко