Веб-портал міста Люботин » Головна » Управління ветеринарної медицини попереджає

 Управління ветеринарної медицини попереджає
Автор: Chekardina   Додано:26 вересня 2012   Переглядів:1012   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

В місті Люботині у 2012 році в приватних господарствах громадян утримується 10000 голів птаха. Щорічно спеціалісти ветеринарної медицини Люботинської міської державної лікарні проводять масові профілактичні щеплення птаха проти хвороби Н’юкасла методом інтраназального закапування. У поточному році вже було щеплено 8559 голів птаха у 210 подвір’ях міста.
Хвороба Н’юкасла – висококонтагіозне вірусне захворювання багатьох видів птиці, але особливо небезпечне для курей, яке характеризується захворюванням органів дихання, енцефалітом, множинними крапчастими крововиливами та ураженням внутрішніх органів. Загибель не щеплених птахів, особливо молодняку, може досягати 100%.
Хвороба Н’юкасла, або псевдочума птиці, має значне географічне поширення в усьому світі. Реєструється вона і в Україні.
З метою недопущення занесення цієї небезпечної хвороби на територію міста Люботина управління ветеринарної медицини закликає всіх приватних власників птахів сприяти зусиллям лікарів ветеринарної медицини по проведенню щеплення проти хвороби Н’юкасла. Щеплення проти цієї хвороби сприяє підвищенню імунітету у птахіві, певною мірою, захищає їх від особливо небезпечного пташиного грипу.
Завдання спеціалістів ветеринарної медицини - створити в місті Люботині імунну зону, вільну від інфекційних хвороб, так як поблизу міста знаходиться птахофабрика „Люботинська”, де на порівняно невеликій території  сконцентроване значне поголів’я птахів, що збільшує ризик виникнення хвороби Н’юкасла.


Начальник управління ветеринарної медицини
м. Люботин Михайличенко А. А.