Веб-портал міста Люботин » Головна » Інформація для осіб з особливими потребами

 Інформація для осіб з особливими потребами
Автор: Svetlana   Додано:3 жовтня 2012   Переглядів:941   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Шановні громадяни з обмеженими можливостями!

Звертаємося до Вас: якщо Ви працездатного віку, не працевлаштовані, маєте бажання працювати, якщо в результаті інвалідності Вам необхідно змінити професію – Львівський міжрегіональний центр соціально-трудової, професійної та медичної реабілітації інвалідів, який є державною установою, має можливість запропонувати Вам проходження комплексної реабілітації.

За час перебування в Центрі працівники відділу професійної реабілітації як висококваліфіковані фахівці допоможуть Вам здобути нову професію, яка має попит на ринку праці, або пройти перекваліфікацію, застосовуючи індивідуальний підхід до потреб чи можливостей кожного слухача.

Соціальні працівники Центру супроводжують особу протягом всього часу перебування допомагаючи у вирішенні побутових проблем, в адаптації до умов проживання та навчання. Активно проводиться культмасова робота, яка включає в себе різноманітні тематичні вечори, екскурсії, відвідування театрів, кінотеатрів.

Психологи Центру, застосовуючи сучасні методики, проводять групові та індивідуальні консультації, які допомагають у вирішенні багатьох особистісних проблем, розв’язанні сімейних конфліктів, соціальних проблем. Слухач навчається сприймати себе повноцінною особистістю суспільства.

Поряд з цим, чи не найголовнішим є здоров’я нашого слухача. Про це піклується відділ медичної реабілітації, який здійснює нагляд та контроль за соматичним станом інвалідів при застосуванні нових діагностичних та лікувально-профілактичних технологій, спрямованих на покращення здоров’я та профілактику загострення основного захворювання.

Невід’ємною складовою реабілітаційного процесу є фізична та фізкультурно-спортивна реабілітації, які включають в себе механотерапію, заняття спортом в тренажерному залі, на спортивному майданчику, масаж, лікувальну гімнастику, заняття в басейні, що дає можливість відновити компенсаторні здібності, мобілізує резервні сили організму, попереджує ускладнення. Усі заходи відновлюють працездатність та надають можливість слухачам досягнути максимального рівня незалежності.

Трудові навички, які здобуває інвалід під час трудової реабілітації сприяють швидшій адаптації до нового робочого місця на підприємстві як фізично так і психологічно. Для цього в Центрі діють соціально-економічні підприємства, філії, майстерні.

Наш Центр надає освіту з 29 робітничих спеціальностей:

1.

Оператор комп’ютерного набору

5 міс.

2.

Касир (в банку)

6 міс.

3.

Обліковець (реєстрація бухгалтерських даних)

6 міс.

4.

Квіткарка-флорист

2,5 міс.

5.

Водій категорії В

3 міс.

6.

Перукар

6 міс.

7.

Манікюрниця

3,5 міс.

8.

Педикюрниця

3,5 міс.

9.

Візажист

7 міс.

10.

Агент з організації туризму

6 міс.

11.

Швачка

3 міс.

12.

Взуттьовик

13 міс.

13.

Слюсар з ремонту автомобілів

4 міс.

14.

Кравець

4 міс.

15.

Секретар керівника

7 міс.

16.

Соціальний робітник

9 міс.

17.

Фотограф

6 міс.

18.

Слюсар-електрик з ремонту електроустаткування

6 міс.

19.

Оператор комп’ютерної верстки

4 міс.

20.

Кухар

5,5 міс.

21.

Продавець продовольчих товарів

5,5 міс.

22.

Продавець непродовольчих товарів

5,5 міс.

23.

Оператор котельні

4 міс.

24.

Ліфтер

1,5 міс.

25.

Бармен

5,5 міс.

26.

Офіціант

5,5 міс.

27.

Різьбяр

4,5 міс.

28.

Живописець

9 міс.

29.

Вишивальниця

1,5 міс.

 

Після закінчення навчання Центром видаються свідоцтва державного зразка про освіту.

Оскільки наша установа є державною, т проживання, харчування, навчання та усі передбачені види реабілітації для слухачів здійснюються з рахунок держаних коштів (безкоштовно).

Зазначаємо, що Львівський міжрегіональний центр соціально-трудової, професійної та медичної реабілітації інвалідів є на даний час єдиною установою України, яка надає можливість навчатись за спеціальністю «Водій категорії «В»» (для інвалідів 1-3 груп, за наявності медичної довідки щодо придатності керування транспортним засобом).

Немає значення, яку Ви на сьогоднішній день маєте освіту, але якщо за станом здоров’я, на даний час, Ви не в змозі працевлаштуватися – ми допоможемо Вам оздоровитися, набути нової професії, що дасть можливість заробити на гідну пенсію по віку та сприятимемо найшвидшому поверненню Вас до більш повноцінного життя.

Для зарахування до нашого Центру інвалід повинен особисто подати наступні документи (згідно Наказу Міністерства праці та соціальної політики України № 201 від 03.05.2007) до місцевого Управління соціального захисту населення:

1.

Заява на ім’я директора Центру п. Дунаса Григорія Григоровича

2.

Індивідуальна реабілітаційна картка, видана МСЕК

3.

Копія посвідчення інваліда

4.

Копія ідентифікаційного номера

5.

Копія паспорта

6.

Копія трудової книжки

7.

Скерування (направлення) від районного Управління соціального захисту населення

8.

Профорієнтаційний висновок з Центру зайнятості (за місцем проживання)

9.

Медична документація:

-

виписка з історії хвороби;

-

флюорографія (за останні 6 місяців);

-

для жінок – консультація гінеколога;

-

медична довідка щодо придатності керування транспортним засобом (для навчання за спеціальністю «Водій категорії В»)

 

Інформацію щодо умов прийому, отримання тієї чи іншої професії, проходження комплексної реабілітації Ви можете отримати за телефонами

(032) 221-59-08, (032) 244-76-13.

 

Наша адреса:

Львівський міжрегіональний центр соціально-трудової, професійної та медичної реабілітації інвалідів

вул. Хуторівка, 38

м. Львів, 79070

Україна