Веб-портал міста Люботин » Головна » Робота щодо стабілізації ситуації на ринку праці

 Робота щодо стабілізації ситуації на ринку праці
Автор: Svetlana   Додано:16 жовтня 2012   Переглядів:1284   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

    В місті продовжується робота щодо стабілізації ситуації на ринку праці та вживаються заходи із запровадження соціальних ініціативів Президента України. В рамках Угоди про вжиття спільних заходів щодо легалізації робочих місць та доходів у січні-вересні 2012 року в нашому місті проведено 51 перевірку щодо подолання тіньової зайнятості та легалізації робочих місць.

   Управління праці звертається до мешканців нашого міста з проханням повідомляти про порушення прав працівників щодо оформлення неналежним чином  трудових відносин.

Середньомісячна заробітна плата працівників нашого міста за січень-червень 2012 року збільшилась на 15,1 % до відповідного періоду минулого року, що менше на  1%  від показника по області. Місто Люботин посідає 7 місце за рівнем оплати праці в Харківській області, але за темпом зростання наше місто на 25 місці. Низький рівень оплати в працівників торгівлі, майже всім найманим працівникам  фізичні особи-підприємці встановлюють заробітну плату на мінімальному рівні. Згідно проведеного моніторингу, встановлено, що  впровадження нового розміру мінімальної заробітної плати проводиться на всіх підприємствах без затримки, але є суб'єкти господарювання, які необґрунтовано встановлюють не повний робочий день або тиждень для своїх працівників, тим самим погіршують доходи населення.

   На виконання доручень Президента України та Кабінету Міністрів України  в місті проводиться  цілеспрямована робота з вирішення проблеми несвоєчасної виплати заробітної плати. Завдяки вжитим заходам упродовж січня-вересня 2012 року заборгованість з виплати заробітної плати значно зменшилась, а на підприємстві Люботинське бюро технічної інвентаризації ліквідована в повному обсязі.

 

За  консультаціями   щодо питання трудових відносин  звертатись  до управлiння  працi  та соцiального  захисту  населення 

 виконкому  Люботинської   міської ради : вул.  Радянська, 41 кiмн. 5; тел 741-13-75.