Веб-портал міста Люботин » Головна » День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

 День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС
Автор: Chekardina   Додано:19 грудня 2012   Переглядів:1022   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

14 грудня біля знака «Пам’яті Чорнобильської катастрофи ХХ віку» в Люботині зібралася громада міста, ліквідатори аварії на ЧАЕС, щоб вшанувати пам’ять учасникам ліквідації наслідків ЧАЕС і віддати належну пошану тим, кого з нами вже нема.
Відкриваючи мітинг, Люботинський міський голова Володимир Олексійович Теличко зокрема сказав:
- У минулому році, у цей же час мені довелося побувати на території Чорнобиля і Прип’яті, відчути на собі масштаби цієї катастрофи. В Чорнобилі, на алеї великих селищ, сіл і міст стоять заборонні знаки на в’їзд у цю місцевість. Якщо там не побуваєш, не побачиш, то тяжко відчути масштаби катастрофи. Там стоять покинуті будівлі людей, які колись облюбували цю місцевість.
Ветерани Другої Світової війни звільнили нашу землю від фашистських загарбників, а ви, ліквідатори, врятували всіх нас від чорнобильської катастрофи, ризикуючи своїм життям. Від імені люботинців, нашої громади низький вам уклін за ваш неоцінимий подвиг. Від імені Люботинської міської ради, виконкому, всіх жителів міста за поданням Люботинської організації «Союз Чорнобиль України» Володимир Олексійович вручив грамоти і подяки активним ліквідаторам, що проводять належну роботу з молоддю в навчальних закладах.
Секретар Люботинської міської ради Лариса Василівна Гільова щиро дякувала ліквідаторам за врятування нашого життя, за можливість рости нашим дітям і онукам. Побажала всім ліквідаторам здоров’я, активної життєвої позиції та бути завжди активними діячами нашої Люботинської громади.
Хвилиною мовчання вшанували пам’ять про тих, кого сьогодні немає з нами.
До пам’ятного знака поклали квіти.
Голова люботинської ветеранської організації Валентина Олексіївна Іволгіна зазначила, що кожного року ветерани приходять до цього знака, віддаючи дань глибокої поваги і пам’яті нашим рятівникам. Голова люботинської організації «Союз Чорнобиль України» Микола Володимирович Глущенко щиро дякував усім тим, хто завжди відгукується на допомогу. Серед названих: колишній Начальник Південної залізниці, нині народний депутат України Віктор Миколайович Остапчук, депутати обласної ради Микола Григорович Уманець, Леонід Іванович Лазуренко, депутати Люботинської міської ради Олександр Сергійович Нечипоренко, Сергій Валентинович Ольховський. Всім тим, хто допомагає і відчуває біль Чорнобиля низький уклін від ліквідаторів.
Учасникам цієї зустрічі побажали великого щастя, любові, всього самого найкращого, щоб ніколи не повторився Чорнобиль, щоб завжди було чисте небо над головою, а наші діти і онуки росли в щасті і радості на нашій рідній українській землі.

 

Микола Пархоменко,  керівник прес - центру ради ветеранів/

Фото автора.