Веб-портал міста Люботин » Головна » Профорієнтація учнівської молоді

 Профорієнтація учнівської молоді
Автор: Chekardina   Додано:24 грудня 2012   Переглядів:1198   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

                 Одним із важливих засобів оптимізації шляхів та методів працевлаштування молоді є професійна орієнтація – комплексна науково обґрунтована система  форм, методів та засобів впливу на особу з метою її професійного самовизначення на основі врахування професійно важливих характеристик особи та потреб ринку праці. Актуальне значення набула проблема професійної орієнтації школярів, адже кожна молода людина, йдучи у доросле життя, прагне вибрати собі професію за покликанням. Вдалий вибір професії – це запорука того, що  « немарно проживеш вік», натхненно працюватимеш і отримуватимеш від своєї роботи задоволення.

Саме під час навчання в школі юнаки та дівчата обирають професію та майбутню роботу. Люботинським центром зайнятості налагоджена профорієнтаційна робота з учнями загальноосвітніх шкіл міста та молоддю ,яка навчається в Люботинському професійному ліцею залізничного транспорту. У  системі цієї роботи  слід виділити цілу низку різних форм,  а саме: індивідуальні ( інформаційно-довідкові,профорієнтаційні, психодіагностичні консультації), групові (інформаційно-довідкові консультації, профуроки, семінари, тренінги, лекції тощо) та масові ( Ярмарки кар’єри, Дні профорієнтації, Ярмарки професій тощо).

З метою  відновлення престижу робітничих професій  проводиться інформування юнаків та дівчат з ринком праці міста Люботина  та Харківського регіону.

               До проведення масових профорієнтаційних заходів з учнівською молоддю  запрошуються соціальні партнери – Служба у справах дітей виконкому Люботинської міської ради, Люботинський міський центр соціальних служб для дітей, сім’ї   та молоді, Відділ у справах дітей, сім’ї та молоді.

            Так, у грудні поточного року був проведений профорієнтаційний захід “Крок у трудове майбутнє” для  учнівської  молоді, яка навчається в Люботинському професійному ліцеї залізничного транспорту.У заході приймали участь представники вищих навчальних закладів м.Харкова,  які презентували освітні послуги.

 

Начальник відділу Люботинського

міського центру зайнятості  

                                                              Варламова А.В.