Веб-портал міста Люботин » Головна » Пенсійний фонд інформує. Увага!

 Пенсійний фонд інформує. Увага!
Автор: Svetlana   Додано:11 січня 2013   Переглядів:1163   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

   Змінено терміни подання річної звітності фізичними особами-підприємцями до органів Пенсійного фонду України.

  Постановою правління Пенсійного фонду України від 10.12.2012 року № 24-1 зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 27.12.2012 року за      № 2204/22516 внесено зміни до постанови Пенсійного фонду України         від 08.10.2010 року № 22-2 «Про порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 01.11.2010 року за № 1014/18309.

    Відповідно до внесених змін, ЗМІНЕНО ТЕРМІНИ та ФОРМУ ПОДАННЯ ЗВІТУ ФІЗИЧНИМИ ОСОБАМИ-ПІДПРИЄМЦЯМИ, а саме:

1. Фізичні особи-підприємці, у тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, формують та подають до органів Пенсійного фонду звіт самі за себе один раз на рік до 10 лютого року, наступного за звітним періодом, тобто до 10 лютого 2013 року.

Звітним періодом є календарний рік.

2. Фізичні особи-підприємці, які забезпечують себе роботою самостійно, тобто займаються незалежною професійною діяльністю (науковою, літературною, артистичною, художньою, освітньою, викладацькою), медичною та юридичною практикою, у тому числі адвокатською, нотаріальною діяльністю, а також особи, які провадять релігійну (місіонерську) діяльність, іншу подібну діяльність та отримують дохід безпосередньо від цієї діяльності, за умови, що такі особи не є найманими працівниками чи підприємцями, самі за себе формують та подають до органів Пенсійного фонду звіт один раз на рік до 1 травня року, наступного за звітним періодом, тобто до 1 травня 2013 року.

Звітним періодом є календарний рік.

 

Звертаємося до платників з проханням не відкладати подання звітності на останні дні звітного періоду.

 

                                                            Управління Пенсійного фонду України

в Харківському районі Харківської області