Веб-портал міста Люботин » Головна » До 20-річчя віднесення міста Люботина Харківського району Харківської області до категорії міст обласного підпорядкування

 До 20-річчя віднесення міста Люботина Харківського району Харківської області до категорії міст обласного підпорядкування
Автор: Chekardina   Додано:5 лютого 2013   Переглядів:1072   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

До 20-річчя віднесення міста Люботина Харківського району Харківської області до категорії міст обласного підпорядкування

Мій Люботин – ти Слобожанщини перлина,

Ти мальовничий заповітний край.

Тож слався, наша рідна батьківщина,

І в вільній Україні розквітай ! 

 

 

3 лютого 2013 р. у залі Люботинської міської ради відбулися святкові заходи до 20-річчя віднесення міста Люботина Харківського району Харківської області до категорії міст обласного підпорядкування.

 

Зміна статусу міста надала можливість вносити зміни в органи місцевого самоврядування, створювати організації та установи, які надавали і на­дають можливість громадянам вирішувати питання на місці.

Завжди важко починати, бо яких тільки випробувань не приготувала доля для перших працівників нашого виконкому. Нестача коштів, великий об’єм роботи, радість від успіхів, сльози від незаслужених образ, втома від нескінченної метушні і друге дихання від своєчасно сказаного доброго слова.

На захід були запрошені працівники виконкому, які працювали у той час, керівники установ міста, створені у 1993 році внаслідок того, що місто стало містом обласного значення, депутати, які працювали у Люботинській міській раді  у той час і в наступних скликаннях. Приємно було бачити керуючу справами  виконкому  Рекуту Ларису Федорівну, начальника фінвідділу Гончарук Ольгу  Іванівну,  працівників  місцевого самоврядування Первого Василя Вікторовича, Щепкіну Зінаїду Іванівну, Голопьорову Антоніну Андріївну, Приходько Віру Володимирівну, Літкевич Євгенію Олександрівну , Безуглу Валентину Тихонівну.  З набуттям статусу міста обласного значення  в Люботині були створені  міський центр зайнятості, міський суд, управління юстиції, міський відділ освіти відділення державної податкової інспекції, відділення Пенсійного фонду, територіальний центр по обслуговуванню пенсіонерів . На зустріч прийшли керівники цих установ: Каплун Лідія Анатоліївна, Міщенко Ніна Володимирівна, Бондар Галина Вікторівна; їх внесок в розвиток нашого міста складно переоцінити, можна тільки дякувати за плідну, наполегливу роботу на благо нашої громади. Також на святі були присутні депутати І скликання, які були свідками становлення Люботина як міста обласного значення, і потім  виконували депутатські обов’язки протягом декількох скликань: Тетяна Іванівна Черкаско – депутат шести скликань, секретар ради IV   скликання, Григоряк Юрій Михайлович, Малік Володимир Геннадійович - депутати п’яти скликань, Гільова Лариса Василівна, Іволгіна Валентина Олексіївна – депутати чотирьох скликань. Чекали ми і на першого міського голову Ісаєнко Ніну Юріївну, яка доклала немало зусиль для становлення міста, як міста обласного значення, яка була незаперечним лідером команди, що формувала місцеве самоврядування в Люботині, забезпечувала роботу органів виконавчої влади і підприємств міста,  які працюють на громаду Люботина  і зараз. Але з поважних причин Ніна Юріївна не змогла бути присутньою на урочистостях, від імені громади щиро дякуємо їй за особистий вагомий внесок у розвиток люботинської громади, місцевого самоврядування, бажаємо міцного здоров’я, щасливої долі, нових звершень і добробуту.

 

Міський голова привітав всіх присутніх з ювілейною датою в житті нашого міста і побажав успіхів в нелегкій праці, терпіння, щастя, здоров’я. Всім «ветеранам» були вручені грамоти з нагоди 20-ї річниці, квіти та солодощі. Для присутніх відбувся святковий концерт, в якому взяли участь Заслужений артист естрадного мистецтва України Олексій Еткало  та вокальний ансамбль «Сузір’я», Микита Віцотенко, ансамбль народного співу «Чарівниці», Денис Прибилов, Євген Чурилов, Юлія Кривошеїна.

 

 

До 20-річчя віднесення міста Люботина Харківського району Харківської області до категорії міст обласного підпорядкування


 

 

Нехай радість і удача сьогодні як і завжди супроводжують вас, люботинці,  нехай небо над вами буде особливо глибоким і чистим, нехай свіжий вітер відносить хмари що загрожують тривогою і небезпекою, нехай тепло, турбота і увага близьких зігрівають всіх у сімейного вогнища, нехай збуваються всі ваші бажання.

Секретар ради Гільова Л. В.