Веб-портал міста Люботин » Головна » Соціальна справедливість-головний принцип держави

 Соціальна справедливість-головний принцип держави
Автор: Chekardina   Додано:22 лютого 2013   Переглядів:1180   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

Соціальна справедливість-головний принцип держави


 

З нагоди відзначення міжнародного Дня соціальної справедливості  20 лютого 2013 року Люботинський МЦЗ  провів відповідні заходи щодо привернення уваги суспільства, органів місцевого самоврядування, суб’єктів господарювання та громадських організацій до вирішення питань соціальної справедливості та  сприяння економічному зростанню та соціальному розвитку, посилення соціальної відповідальності в місті.

В цей день відбувся день відкритих дверей під гаслом „Право має кожний” та проведений круглий стіл на тему: «Спільні заходи заради майбутнього» за участю представників органів місцевого самоврядування, роботодавців та громадських організацій.

Мета проведення круглого столу – це популяризація в  суспільстві положень нового закону «Про зайнятість населення» та доступність послуг державної служби зайнятості, прискорення повернення безробітних до продуктивної зайнятості шляхом підвищення їхньої конкурентоспроможності на ринку праці. Особлива увага приділялася людям з числа соціально незахищених верств населення (дітям-сиротам, неповнолітнім, особам передпенсійного віку,  молоді, що шукає перше робоче місце).

Також був проведений семінар для безробітних осіб із загальних питань, в якому прийняли участь 14 чол., та семінар для роботодавців на тему: «Законодавчі аспекти взаємодіїслужби зайнятості та роботодавців» за участю 10 представників роботодавців.

Напередодні відзначення Дня соціальної сфери спеціалістами служби зайнятості був проведений в Люботинській ЗОШ №6 профорієнтаційний урок для учнівської молоді та батьків, на якому проінформували про зміни які відбуваються на ринку праці, про професії та спеціальності, які користуються попитом на місцевому ринку праці та про можливості служби зайнятості в наданні послуг молоді. В даному заході прийняли участь 60 осіб.

Проведені Люботинським МЦЗ заходи до Дня соціальної справедливості спільно з передставниками місцевого самоврядування, роботодавцями та громадськими організаціями мають єдину мету: істотно підвищити рівень життя громадян міста та соціальні гарантії держави для громадян.

 

 

Заступник директора Люботинського міського  центру зайнятості

В.Грінченко