Веб-портал міста Люботин » Головна » «Чорнобиль – це набат і біль»

 «Чорнобиль – це набат і біль»
Автор: Chekardina   Додано:26 квітня 2013   Переглядів:1354   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

«Чорнобиль – це набат і біль» -  мітинг-реквієм, присвячений  Міжнародному дню пам’яті Чорнобиля

 

 

Спіткало нас горе квітневої днини,
Коли пелюсткова мела заметіль.
З чорнобилю ліки, гіркотно-полинні,
Довіку не знімуть Чорнобиля біль.


    Стражденна наша земля... Зрита могилами, засіяна кулями, полита кров’ю... І здавалося б, на цій, такій мученицькій землі, ніколи не повинно селитися горе, бо вже стільки його було, що крізь віки і досі чується відгомін тяжкого людського стогону...

    Але доля послала ще одне нелюдське випробування…

    90 Херосім – так розцінюється чорнобильська катастрофа. Ось уже 27 років дзвони Чорнобиля стукають в наші серця. Змушують нас зупинитись і озирнутись в той страшний 1986-й...

    26.04.2013 р. у міському парку на Меморіалі Слави біля пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи зібралися мешканці міста, учні шкіл, представники установ та організацій міста, учасники та ліквідатори ЧАЕС.Мітинг, присвячений Міжнародному дню пам’яті Чорнобиля відкрив Люботинський міський голова Володимир Олексійович Теличко. До учасників звернулися також начальник служби приміських пасажирських перевезень Південної залізниці Ігор Леонидович Кухарчик, голова Люботинської організації Союзу «Чорнобиль України»Микола Володимирович Глущенко, член Люботинської організації Союз «Чорнобиль України» Валентина Іванівна Семенова.


 

 

«Чорнобиль – це набат і біль»

 

 

     Доля повела у Чорнобиль «ліквідаторів» різними шляхами. Одні потрапили туди за покликом душі, інших привели професійні обов’язки, або повістка військкомату. Не обійшла доля і наших земляків. Вони, ризикуючи життям, кинулися до реактора, аби перестерегти трагедію, вони рятували станцію і людей, не думаючи про себе, хоча добре усвідомлювали небезпеку.

 

    Минуло  27 років, а чорний день Чорнобильської трагедії продовжує хвилювати людей: і тих, кого він зачепив своїм не добрим крилом, і тих, хто пізніше народився далеко від покривдженої землі. Цей день не минув безслідно, він розплодив по світу багато трагедій; він буде завжди об’єднувати  всіх одним спогадом, однією печаллю, однією надією.

 

 

«Чорнобиль – це набат і біль»

 

 

 

    Хвилиною мовчання  та урочистим салютом вшанували присутні всіх учасників-ліквідаторів ЧАЕС, які загинули або померли внаслідок Чорнобильської катастрофи.

 

    До пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи від організацій та мешканців міста поклали квіти.