Веб-портал міста Люботин » Головна » На Харківщині скорочується кількість випускників, які звертаються до служби зайнятості

 На Харківщині скорочується кількість випускників, які звертаються до служби зайнятості
Автор: Chekardina   Додано:27 червня 2013   Переглядів:2085   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

З 1 січня 2013 року набрав чинності закон України про зайнятість населення, спрямований на реалізацію соціальних ініціатив Президента України. Він істотно стимулює роботодавця до забезпечення молоді першим робочим місцем.

 

 Як повідомив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному державному радіо заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Андрій Моченков, такому роботодавцю держава надає податкові пільги у вигляді компенсації 50% суми нарахованого на цього працівника єдиного внеску загальнообов'язкового державного соціального страхування.

 

«За останні 3 роки на зареєстрованому ринку праці Харківської області спостерігається тенденція зменшення кількості випускників навчальних закладів, які звернулися до служби зайнятості. Якщо в 2010 році на обліку перебувало 3,5 тисячі випускників ПТУ та вузів, то в 2012 році - 2900 осіб. Одночасно із зменшенням кількості звернень на 8,3% зріс рівень працевлаштування випускників. З 27% в 2011 році він виріс до 34% в 2012 році.

 

Протягом минулого року першим робочим місцем забезпечені 235 випускників з наданням дотації роботодавцю. З початку 2013 року, працевлаштовано 62 особи, в тому числі люди з соціально вразливих верств населення та 1 особа з числа молоді, якій надається перше робоче місце», - розповів Андрій Моченков.