Веб-портал міста Люботин » Головна » Для забезпечення робочими місцями людей передпенсійного віку та молодих спеціалістів створена гнучка і прозора система надання пільг роботодавцю

 Для забезпечення робочими місцями людей передпенсійного віку та молодих спеціалістів створена гнучка і прозора система надання пільг роботодавцю
Автор: Chekardina   Додано:27 червня 2013   Переглядів:1967   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

З 1 січня 2013 року ухвалено закон, направлений на виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. Він покликаний стимулювати прийняття на роботу керівниками підприємств усіх форм власності найбільш незахищених категорій: молодих фахівців, людей передпенсійного віку та членів сімей, де у кількох дітей є лише один з батьків – тепер ця пільга стосується не тільки одиноких матерів, але і батьків, які самостійно виховують дітей.

 

«Ми зобов'язані вести роботу для того, щоб найбільш незахищені категорії людей – ті, хто тільки закінчили вчитися і виходять у самостійне професійне життя, і ті, кому залишилося зовсім небагато до пенсії були забезпечені першим робочим місцем. Що це таке, коли людині 5 років до пенсії, вона втратила роботу і вже не може влаштуватися знову? Те ж стосується молодих фахівців: роботодавець читає резюме, відзначає хорошу підготовку, але заздалегідь має певні вимоги – досвід роботи. А де такому фахівцеві взяти досвід роботи?» – підкреслив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

 

Він зазначив, що для того, щоб не примушувати бізнес і держпідприємства брати на роботу таких працівників, була створена дуже гнучка і дуже прозора система надання роботодавцю пільг при працевлаштуванні цих людей і визначено систему контролю. Михайло Добкін додав, що в даний час Президент України акцентував увагу на тому, що необхідно розробити механізм імплементації цього закону, щоб він став частиною повсякденного життя – необхідно внести зміни у велику кількість підзаконних актів.

 

«Коли це відбудеться, ми зможемо створити реальний економічний стимул, реальний механізм створення нових робочих місць для випускників ВНЗ і профтехучилищ», – заявив він.