З сесійної зали
Автор: Svetlana   Додано:30 липня 2013   Переглядів:1319   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

   25 липня відбулося пленарне засідання ХХХVI сесії Люботинської міської ради, в Порядку денному якої  75 питань.    Одне з найважливіших – про виконання Програми соціально - економічного розвитку м. Люботина . Депутати  обговорювали це питання на всіх засіданнях постійних депутатських комісій , були запитання до виконавчої влади  і у сесійній залі. Мешканців міста  і депутатів  міської ради хвилюють проблеми ремонту доріг в місті, стабільного водопостачання, вивезення ТПВ. Потребують ремонту дамби ставків Трушовка, Перекошка, встановлені протягом декількох останніх років дитячі майданчики очікують поточного ремонту, оновлення.  Опікуються депутати і проблемою реконструкції будинку культури,  утриманням  навчальних закладів міста, придбанням техніки і обладнання для комунальних підприємств.  Багато ще можна назвати питань, які порушують депутати . Але …     Обмеженість міського бюджету не дозволяє вирішити і соту частину міських проблем,  коштів міського бюджету не вистачає  навіть для виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ міста. Проблема – низька наповнюваність міського бюджету через  зменшення надходжень від сплати податків установ міста, податку за землю . Є певна проблема в керівних кадрах. Місто має потребу у кризових менеджерах, у керівниках, які готові працювати в ринкових умовах, здатні до самоосвіти, мають хист до прийняття нестандартних рішень і готові працювати у правовому полі . Та і законодавча база  потрібна дещо інша для місцевого самоврядування.

  Обмежені можливості місцевої влади у вирішенні питань життєдіяльності міста викликають невдоволення мешканців міста,дають привід людям з  неадекватним сприйняттям розповсюджувати плітки,  породжують проблеми, які в оперативному порядку допомагають вирішити саме  депутати міської ради . Як приклад , хочу навести вирішення проблеми  з посипанням доріг взимку. Без допомоги депутатів Нечипоренка О.С., Романченка А.М., Нечипоренка С.О. Лобунця С.Б., Нежида В.М., Ольховського С.В., Длугаша О.К.  місту було б сутужно. Окрема подяка керівникам залізничних підприємств  депутатам –Яловенку А.Л., Борисенку Д.В., члену виконкому Шабанову В.О. Їх допомогу у вирішенні будь - яких міських комунальних  проблем  на протязі багатьох років  важко переоцінити, бо  завдяки дієвій допомозі підприємств Південної залізниці, небайдужості до міських проблем  керівників - залізничників, місто  взимку чистить дороги,влітку  підсипає їх  щебенем, ліквідує  стихійні звалища   по місту , допомагає мешканцям у вирішенні їх життєвих негараздів .

    Ніколи не погоджусь з тими, хто намагається звинуватити в усіх  бідах Люботина депутатів міської ради цього скликання. Байдужих серед нас, депутатів,  немає. Без  участі  депутатів  міської ради не проходять ремонти  закладів освіти, охорони здоров’я,  ні оновлення обладнання, ні міські свята, без підтримки депутатів  наші діти та дорослі не взяли б участь у обласних змаганнях, не отримали б заслуженого  визнання і спортивних нагород.  Кожен з депутатів, що працює в місті, намагається в силу можливостей допомагати рідному місту, я це знаю точно.  Але проблеми нестачі води, накопичення сміття, розбитих доріг, грязних ставків, неосвітлених вулиць, непрацюючого клубу накопичувались роками,  а то й десятиліттями ,  вирішувати ж  їх треба  сьогодні, а то і вчора   …       Ніколи влада без громади, без участі кожного мешканця  не  зрушить вирішення проблем чистоти в місті  з мертвої точки. Тому давайте разом  візьмемось - і почнемо  з себе,  зі свого двору, своєї вулиці.

                                                                                    Секретар ради

Л. Гільова