Веб-портал міста Люботин » Головна » Не потрап у пастку торгівців людьми

 Не потрап у пастку торгівців людьми
Автор: Chekardina   Додано:22 серпня 2013   Переглядів:1308   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 1)

Не потрап у пастку торгівців людьми

 

322 випадки продажу людей у рабство виявили торік українські правоохоронці. Таку офіційну статистику наводить Міністерство внутрішніх справ України. А за останні 18 років жертвами торгівлі людьми стали 100 тисяч українців. Причому йдеться не лише про жінок, з яких роблять повій, а й про чоловіків, котрих використовують для трудової експлуатації. Україна не лише є джерелом торгівлі людьми, коли українці стають жертвами цього злочину у десятках країн світу, але в самій Україні наростають масштаби торгівлі людьми, трудовими мігрантами. Українці стали жертвами торгівлі людьми, трудового і сексуального рабства у майже 60 країнах світу.

Якщо подивитися на більшість документів, публікацій, виступів з проблеми, то стане очевидно, що часто поняття ”торгівля людьми” обмежується ”торгівлею жінками”. При цьому в більшості випадків мова йде про торгівлю жінками з метою використання в проституції, порнобізнесі, сексуальній сфері, насильницький шлюб, примусова праця, використання в домашньому господарстві і промисловому чи сільськогосподарському секторах, народження дитини примусово чи за замовленням. Безумовно, торгівля жінками є складовою частиною злочину ”торгівля людьми”. Однак поняття ”торгівля людьми” є більш широким: об'єктом цього злочину може бути будь-яка особа, незалежно від статі і віку.

Довірливі люди, як правило, самі потрапляють на гачок нечесних роботодавців, оскільки вірять їм на слово і не вивчають умови контракту,

  

Щоб не потрапити на «гачок» до торгівців:

1. Перед тим, як їхати за кордон, потрібно взяти з собою номери телефонів неурядових організацій, які допомагають мігрантам у випадку якихось негараздів та номери телефонів Посольства України у тій країні, до якої Ви їдете.

2. Залишати копії паспорту своїм рідним, ще одну мати при собі.

3. Крім цього обов'язково має бути оформлена робоча віза.

4.Підписувати трудову угоду людина має на зрозумілій їй мові у двох примірниках.

 

Начальник відділу

Люботинського МЦСССДМ