Веб-портал міста Люботин » Головна » Щодо громадських слухань 15.09.2013 р.

 Щодо громадських слухань 15.09.2013 р.
Автор: Chekardina   Додано:18 вересня 2013   Переглядів:1237   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 5)

 

Інформація щодо підготовки та проведення

громадських слухань 15 вересня 2013 року

 

Підготовчим комітетом, відповідальним за підготовку та проведення громадських слухань було проведено 2 засідання, на яких обговорювались такі питання, як порядки реєстрації учасників слухань, голосування на громадських слуханнях, обрання лічильної комісії, секретаря слухань, регламент та порядок денний проведення громадських слухань. Під час роботи враховувались пропозиції членів ініціативної групи. Невзираючи на це, 13 вересня 2013 року, до виконавчого комітету надійшло повідомлення від представника ініціативної групи, заступника голови підготовчого комітету, Олександри Нестеренко про «винесення усіх неузгодженостей і розбіжностей на розгляд громадської думки і прийняття рішення громадою міста Люботина». В матеріалах, наданих гр. Нестеренко О.П., порушені такі питання:

  • Зауваження щодо складу підготовчого комітету, відповідального за підготовку та проведення громадських слухань, (непропорційна кількості членів з боку ініціативної групи та виконавчого комітету). Але під час засідань підготовчого комітету зауважень та пропозицій щодо складу комітету від представників ініціативної групи не було, заяв та звернень до виконавчого комітету з зазначеного питання не надходило.

  • Недоліки Положення про громадські слухання в місті Люботині. Інформую, що конкретних пропозицій про внесення змін до зазначеного Положення не надходило. До того ж Статут територіальної громади, додатком до якого є Положення про громадські слухання, погоджений у встановленому законодавством порядку Люботинським міським управлінням юстиції (наказ № 168 від 13.10.2008 р.).

  • Пропозиція підготовчого комітету голосувати по питанню, яке внесене на розгляд громадських слуханнях, піднятою рукою та подальшим вкиданням до скриньки мандату. Повідомляю, що зазначене питання було детально обговорено на засіданнях, враховані пропозиції представника ініціативної групи Набойченка Ю.Л. ставити два підписи на мандаті (представника виконкому та представника ініціативної групи). 13.09.2013 р. Нестеренко О.П. ставити свої підписи відмовилась.

  • Відсутність об’яв про громадські слухання по місту Люботину. Інформую, що об’яви по місту були розповсюджені, головам квартальних комітетів надавались телефонограми з інформацією про дату, час та місце проведення громадських слухань.

  • Розгляд на громадських слуханнях питання щодо розміщення на території міста Люботина, вулиця Леніна, 112, полігону твердих побутових відходів», співпадання порядку денного з заявленим повідомленням ініціатора від 22 серпня 2013 року. Повідомляю, що підготовчим комітетом було опрацьовано розпорядження міського голови «Про організацію проведення громадських слухань щодо обговорення детального плану території комплексу по управлінню комунальними відходами в м. Люботин» та повідомлення ініціативної групи. В ході роботи підготовчим комітетом визнано більш доцільним розгляд питання щодо створення та розміщення комплексу, було запропоновано внести до порядку денного інформацію міського голови відносно питання розміщення на території м. Люботин (вул. Леніна, 112) полігону ТПВ – «Комплексу по управлінню комунальними відходами в м. Люботин, обговорення детального плану території комплексу по управлінню комунальними відходами в м. Люботин та виступи учасників слухань з питань створення комплексу по управлінню комунальними відходами в м. Люботин. Але під час самих громадських слухань голова ініціативної групи, заступник голови підготовчого комітету Нестеренко О.П. з прихильниками, не дотримуючись порядку проведення громадських слухань та не даючи можливості розпочати роботу, використовуючи звукопідсилювальні засоби, вигукувала гасла та провокувала громаду, не даючи можливості виступити міському голові. Таким чином, територіальна громада, в тому числі члени ініціативної групи були позбавлені можливості дослухати інформацію, підготовлену міським головою з вищезазначених питань.

 

 

 

Голова підготовчого комітету,

відповідального за підготовку

та проведення громадських слухань,

керуюча справами виконкому Т.Г. Приходько