Веб-портал міста Люботин » Головна » 14 грудня - День вшановування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

 14 грудня - День вшановування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС
Автор: Chekardina   Додано:10 грудня 2013   Переглядів:913   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Пам’ять загиблих ліквідаторів вшановується щорічно у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської атомної електростанції.

Відзначення Дня ліквідатора 14 грудня було офіційно встановленоУказом N 945/2006 про заснування цієї пам'ятної дати підписаний Президентом України 10 листопада 2006 року.
Події понад 25-річної давності ніколи не зітруться з пам’яті ні сучасних, ні наступних поколінь.. Ця катастрофа є болем для всієї України. І тепер не лише в квітневий день 26 числа, а і в грудні вже стало доброю традицією вшановувати пам’ять тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи нас від атомного лиха. Адже саме в цей день, 14 грудня, було завершено будівництво саркофагу.
Люботинці також брали участь в ліквідації наслідків найбільшої екологічної аварії ХХ століття, відроджували до нового життя обпалену радіацією землю. Ми висловлювати щирі слова подяки всім ліквідаторам за їх мужність, героїзм і самовіддачу. Наша повага і шана – тим, хто щодня бореться із страшними хворобами, викликаними катастрофою.
Чорнобиль для нас ніколи не стане минулим. Величний подвиг здійснили всі, хто брав участь у ліквідації наслідків вибуху на четвертому енергоблоці атомної станції. Від усього серця зичимо ми героям-ліквідаторам та усім , хто пам’ятає світ до Чорнобиля і тим, хто народився вже після катастрофи, – міцності духу, здоров’я і впевненості у завтрашньому дні!


Відділ пільг та соціальних гарантій управління соціального захисту населення Люботинської міської ради