Веб-портал міста Люботин » Головна » Тематичний вечір, присвячений вшануванню ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

 Тематичний вечір, присвячений вшануванню ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС
Автор: Chekardina   Додано:16 грудня 2013   Переглядів:1144   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Чорнобиль - це найбільша техногенна катастрофа ХХ-го сторіччя, яка стала незагоєною раною на тілі нашої планети.

13 грудня у м. Люботині відбувся тематичний вечір, присвячений вшануванню ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, тих, хто пройшов через усі кола ядерного пекла.

Міський голова Володимир Олексійович Теличко наголосив, що «наше покоління не має права забувати про самопожертву ліквідаторів аварії на ЧАЕС, кому ціною власного життя та здоров’я прийшлося потрапити в пазури атомного монстра та особисто зіткнутися з атомної бідою. Вони пожертвували собою заради здоров’я майбутніх поколінь, заради збереження життя на нашій землі».

За активну громадянську позицію, вагомий особистий внесок у забезпечення діяльності Люботинської організації “Союз Чорнобиль України” міський голова нагородив грамотами Люботинської міської ради ліквідаторів аварії на ЧАЕС Азарова В.М., Федіна В. О., Невмержицьку Ж.К..

Це не можна забути, це не повинно стертися з пам'яті нинішніх і майбутніх поколінь, щоб не допустити у майбутньому повторення трагедії, яка озивається до нас через роки болючої пам’ять про ненароджених та скалічених нащадків, про покинуті та почорнілі від смутку домівки та подвір’я вздовж Прип’яті, про отруєні води та небачені до нині мутації, що відбуваються в природі. Микола Володимирович Глущенко, голова Люботинської організації “Союз Чорнобиль України” із сумом та скорботою згадував про ті страшні дні для України і всього світу, про своїх товаришів, кому не довелося дожити до сьогоднішнього дня.

Минають роки, але про чорний день Чорнобильської трагедії людство не забуває, незримий ворог - радіація, ще на довгі десятиліття не дасть нам спокою. І сьогодні ми щиро дякуємо тим людям, які ціною свого життя захищали рідну землю. Спасибі вам, шановні ліквідатори!

 

Тематичний вечір, присвячений вшануванню ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

 

Тематичний вечір, присвячений вшануванню ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС