Веб-портал міста Люботин » Головна » Діяльність Європейського суду з прав людини та його основні критерії

 Діяльність Європейського суду з прав людини та його основні критерії
Автор: Svetlana   Додано:8 січня 2014   Переглядів:984   Категорія - [Головна, Правова освіта населення]
 
 (голосів: 0)

    Європейська конвенція з прав людини є міжнародним договором до якого мають право долучитись лише держави - члени Ради Європи. Конвенцією засновано Cуд, визначено порядок його діяльності, а також встановлено перелік прав і гарантій, які держави взяли на себе зобов'язання дотримуватись. Європейський суд з прав людини застосовує Європейську конвенцію з прав людини. Його завдання полягає в тому, щоб забезпечити дотримання державами прав і гарантій, які закріплені в Конвенції. Він робить це шляхом розгляду скарг, поданих фізичними особами, а іноді й державами. У тих випадках, коли він приходить до висновку про те, що держава - член порушила одне або декілька з цих прав і гарантій, суд поставляє рішення. Судові рішення є обов'язковими: зацікавлені країни зобов'язані їх дотримуватися. Звернення до суду можуть направлятись у випадку порушення державами - членами прав і гарантій, які закріплені в Конвенції або в її Протоколах.

    Права, що охороняються у відповідності з Конвенцією та Протоколами до неї: право на життя; право на свободу та особисту недоторканність; право на справедливий судовий розгляд у цивільних і кримінальних справах; право на повагу приватного та сімейного життя; право на свободу вираження поглядів; право на свободу думки, совісті і релігії; право на ефективний засіб правового захисту; право на мирне користування власністю; право голосувати і виставляти свою кандидатуру на виборах.  

     Конвенція та Протоколи до неї забороняє наступне: катування, тортури і нелюдське, або принижуюче гідність поводження чи покарання;  рабство та примусова праця; безпідставні та незаконні затримання; дискримінація у здійсненні прав і свобод, закріплених в Конвенції; висилка будь - якою з держав своїх власних громадян або відмова їм у в'їзді; смертна кара; колективна висилка іноземців.

    Європейський суд з прав людини розташований у Страсбурзі (Франція) за адресою: European Court of Human RightsAllée des Droits de l'Homme 67000 Strasbourg France.   Отримати правову допомогу з цього питання та інших можна у громадській приймальні з надання безоплатної первинної правової допомоги при Люботинському міському управлінні юстиції за адресою: м. Люботин, вул. Радянська, 41, графік роботи - щовівторка та щочетверга з 10.00 год. до 16.00 год., або в онлайн-громадській приймальні за електронною адресою Konstantinograd@ukr.net

 

Начальник Люботинського

 міського управління юстиції

                             Ю.Константінов