Веб-портал міста Люботин » Головна » Люботинський МЦЗ інформує

 Люботинський МЦЗ інформує
Автор: Chekardina   Додано:8 січня 2014   Переглядів:964   Категорія - [Головна]
 
 (голосів: 0)

Поради профконсультанта Перший робочий день. Як поводитись, щоб він не став останнім?

 

Від того, як складеться перший робочий день співробітника, залежатиме ефективність його діяльності та компанії загалом. Важливо це й тому, що будь-яку помилку, зроблену на цьому етапі, буде складно виправити пізніше.

Як поводитись новачку?

У солідних компаніях є власна історія й культура, знайомство з якою допоможе швидше зрозуміти стратегію компанії й діяти в одному ключі з усіма. Можна, звичайно, пливти проти течії, та все ж приходити на нове робоче місце зі своїм “уставом” не варто. З першої ж хвилини придивляйтесь, прислухайтесь, робіть висновки і “грайте в ту ж гру”. Пропускати корпоративні вечірки дуже не рекомендується. Іноді це коштує репутації. Той, хто не відповідає принципам і нормам організації, рано чи пізно з неї піде. Отож, якщо ви хочете жити у новій родині довго і щасливо, засвоювати її цінності доведеться обов’язково.

Фатальні помилки

1. Помилку можна зробити, ще не переступивши поріг свого нового офісу. Будьте акуратними, під’їжджаючи до робочої парковки. Ніколи не знаєш, хто їде в автомобілі, який ви терміново підрізали.

2. Зайва ініціатива також може дратувати ваших колег. А вже пропозиції з нововведень можуть банально викликати сміх у вас за спиною, тож не варто намагатися вмістити все в один день.

3. Не ведіть довгих особистих розмов службовим телефоном, у жодному разі не можна підслуховувати чужі телефонні розмови.

4. Самі ж працедавці не люблять, коли новий співробітник порівнює все зі своєю попередньою роботою.

5. Не слід вникати в особисті стосунки між деякими членами колективу й тинятися без діла кабінетами.

6. Не дивіться, як інші люди переміщаються по кімнаті, в той час як хтось говорить з вами.

7. Критикуйте проблему, а не людину з метою покращити роботу, а не знищити довіру 

8.Не говоріть, що ви могли зробити ще краще при більшій кількості часу.

Бажаємо успіху!!!